News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vi blickar söderut

Vi blickar söderut

2020-01-10

Så här års är det säkert många som vänder sina blickar söderut och som längtar efter sommar och grönska. Därför passar vi på att visa några bilder tagna förra året och presentera ett par utsiktsplatser till.

I kommunens allra sydligaste del, i närheten av Vintermossen, ligger en höjd som heter Mackarsberg. Den mäter 375 meter över havet och är dessutom försedd med ett utsiktstorn varifrån man kan njuta av vackra vyer i olika riktningar.

Bo Kempegård har förstås besökt stället och även, efter viss tvekan, tagit sig uppför trapporna.

– Nej, tvekade gjorde jag inte, men jag avvaktade en stund medan ett mäktigt åskväder med kraftigt regn drog förbi just när jag anlände till platsen, säger Bo.

När de mörka molnen skingrats och solen bröt igenom, framträdde ett landskap med böljande skogsklädda kullar som ångade efter regnet.

Åt öster ser man några små ljusa fläckar ”långt bort i skogen”, som genom en kikare eller  kamerans teleobjektiv visar sig var Stråssa gruva.

Från Mackarsberg, är det fågelvägen inte långt till utsiktstornet i Kindlaområdet, som visserligen inte ligger inom Ljusnarsbergs kommun, men har ändå fått ett besök av vår reporter, och en rapport från det besöket kommer inom kort.

Som i tidigare artiklar från våra utsiktsplatser uppmanar vi våra läsare att bidra med fakta om utsiktstornen, om byggnadsår, syfte osv. Men också egna minnen från besök vid tornen mottas tacksamt.

Text:Björn Öringbäck

Foto: Bo Kempegård

 

 

Kommentarerna är avstängda