News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Veteranvetarna 2014 i Degerfors

Kopparbergarnas framgångar slut i Veteranvetarna

14-05-23
DSCN1559

Länsfinalen i Veteranvetarna gick av stapeln i Degerfors. Fyra lag deltog, Karlskoga Centrala, Pålsboda/Sköllersta, Axberg/Hovsta/Lillån och så vi i Kopparberg PRO.

Frågorna handlade om politik (3st) sjökunskap, whisky, valutor, barnlitteratur, aktuella nyheter, visor, Gustav Vasa, religion och logiska frågor. Alla har väl läst om det malaysiska planet som försvann, men hur många vet att det var ett MH 370? Lika många kanske också klarar vad Ukrainas tillförordnade premiärminister eller Chiles president heter. Krångliga namn som Arsenij Jatsenjuk och Michelle Bachelet. Att Pippis häst heter Lilla Gubben och att Emils mamma heter Alma är det nog långt fler som kan.

Gott nog, frågorna delades ut, betänketiden gick och efter att juryn fått in lapparna fick alla veta frågor och svar. Åhörarna fick vänta på frågeställningarna tills lagen hade svarat. Det har väl hänt att man har försökt att hjälpa till i något fall tidigare. Däremot får de gärna sporra sina lag med hejaramsor.

DSCN1569

Ställningen visades efter hand på en skärm och det var väldigt jämt hela tiden.

DSCN1557

Skillnaderna var inte heller så stora vid slutfrågan, men Axberg/Hovsta/Lillån var klara segrare. Vi grattar till segern!

DSCN1572

Sen var det fika och lite småprat med våra påhejare en stund innan alla lämnade Folkets Hus i Degerfors.

 

 

Kommentarerna är avstängda