News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Veteranvetare 2015

Jämna veteranvetare

15-03-14

DSCN2422

PRO:s veteranvetare från Kopparberg, Nora och Storå-Guldsmedshyttan drabbade i veckan samman för att det skulle avgöras vilket lag som skulle ta sig vidare mot distrikts- regions- och riksfinal. Värd för tävlingen var Storå- Guldsmedshyttan, som också så småningom tog hem segern.

DSCN2419

I tävlingen deltar ett tremannalag från vardera föreningen, och från Kopparberg var det Inger Aftonljus, Sten-Ove Karlsson och Björn Öringbäck som skulle förvara äran, eftersom vi vann motsvarande tävling förra året.

Vårt lag ledde också med ett par poäng efter fyra av de tolv frågorna, men sedan tog det emot.
Och när tävlingsledarna, Arne Evertsson, Bo Törnvall och Kennert Berisson, lade fram frågor om vad som hände vissa datum under första (!) och andra världskriget, var det helt stopp.

DSCN2415

Det hjälpte inte ens att vår medföljande hejarklack gjorde vad de kunde för att stötta oss.
Visserligen blev också de övriga tävlande utan poäng på den frågan, men det är ju när det är som svårast, som de viktigaste poängen ska tas.
Totalt sett blev det ändå en jämn match, där segrarna nådde till 11 poäng medan Nora och Kopparberg stannade på 10 poäng var.

De lotter, som vi köpte gav inte heller något med hem till Kopparberg, men fikat smakade bra och att träffa kamrater från andra föreningar är ju roligt så vi kände oss ändå rätt så nöjda när vi for hem.

DSCN2416

Noras lag med Britt-Marie Olsson, Britt Argårds och Karin Lundberg

DSCN2417

Alf Mossberg, Chritina Berisson och Anna Maria Karlsson såg till att Storå-Guldsmedshyttan vann.

Text: Björn Öringbäck

Foto:Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda