News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Veteransäsong

Veteransäsong

Intresserad av gamla bilar?

14-05-05
Nu börjar man se dem ute på gator och vägar igen, långsträckta, blanklackade och kromglänsande. Ögonstenarna från garage och hemmaverkstäder, omsorgsfullt underhållna och välskötta av sina ägare – veteranbilsfantasterna.

Old Wheels Bergslagen har precis startat upp sitt motorcafé för säsongen. Man håller till i Ställbergs Folkets hus, som därmed är en naturlig samlingspunkt för alla med intresse för fordon från förr. Varje måndag kväll är caféet öppet mellan 18 och 21 med hembakat bröd, fika och motorsnack.

Vår reporter, Sture Ekmark, gillar också gamla bilar och gjorde på första maj en avstickare till Fellingsbro, där en veteranbilsträff arrangerades för nionde året i följd. Det var Peter Fryxell, ägare av Motorbolaget i Fellingsbro, som tog initiativ till den första träffen, och numera är en rad föreningar och privatpersoner involverade i arrangemanget.

Här följer några bilder och intryck från dagen:

En Ford Tudor från 1930, helt i originalskick med 4-cylindrig sidventilmotor, där tändstiftkablarna bestod av oisolerade kopparband!

En annan Ford, ombyggd av välkända Wallåkra bilbyggare, nu med en V8 under huven. Stefan Sigfridsson och Lena Dahlström från Frövi heter de nuvarande ägarna.

En Caddilac från tidigt 50-tal.

En Pointiac 1939

Frövis gamla brandil

En Chrysler

Elvis 4 Ever från Västervik varade för underhållningen.

Även försäljare av bildelar och gamla tillbehör fanns på plats.

Uppgifter och foto: Sture Ekmark.

Kommentarerna är avstängda