News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vårstädning i Ställdalen

Vårstädning i Ställdalen

2022-05-09
I lördags trotsade 15 personer nordanvinden och mötte upp för att städa undan vinterns skräp i Ställdalen.

Efter avslutat arbete kunde man njuta av vägrenar som började lysa gröna utan störande prylar och färger.

Man samlades vid Folkets Trädgård och delade upp områden mellan sig. I två timmar fylldes plastsäckar med allsköns bråte. Kopparbergarn blir lika förundrad att år efter år fråga sig var allt skräp det kommer ifrån

Uppe vid återvinningen jobbade Wanja och Karl Axel Karlsson. Karl Axel sågade buskar för att komma åt skräpet.

Wanja plockade det som låg öppet. Förmodlingen har de åtagit sig dagens otacksammaste jobb då de som kommer dit med skräp anser att hela området är avsett för diverse saker som istället borde köras till Skärets återvinning.

Det är inte bara sådant som kastas ut genom bilrutor som papper och burkar. Man hittade bl.a oljefilter, fönsterputs. brandsläckare , startgas. kalsonger och skor. Listan kan göras lång.

Det mest överraskande var två oöppnade ölburkar av den starka sorten.

Återsamling vid Folkets Trädgård visade att städningen givit gott resultat. Leif Ljungqvist hade god användning av sin flakmoped.

Gerd och Barry Karlsson, var de som hittat ölen, berättade att det låg tre burkar på samma ställe, men en var tom. Man kan ju undra om det räckte med en burk för att uppnå det som den törstige hade behov av.

Så kom då belöningen för det välbehövliga arbetet som hade utförts. Korvgrytan stod på värmning. Senap och ketchup satte extra piff på anrättningen. Stämningen var hög och lättsam.

Gott kaffe blev pricken över i.

Dagens yngste skräpplockare var Vivianne Wilting som, här tillsammans med sin föräldrar, lät sig väl smaka av korven.

Elin Hector serverade Kopparbergarn kaffe. Mitt emot vid bordet satt Hans Wester som sitter i SAIK:s styrelsen. Skribenten förhörde sig om läget i föreningen. Gymnastik för både vuxna och barn samt Lyftet är regelbundet återkommande. Varje år 3:dje måndagen i maj lägger man i badbryggorna i Sågdammen, så även i år.

Nu kan Ställdalsborna ta en promenad efter vägarna och njuta av solen i en vårfin natur.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda