News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vårshow i Kyrkbacksskolan

Vårshow i Kyrkbacksskolan

19-05-30

Kärlek och humor var temat för Kulturskolans vårshow, som hölls på Kyrkbacksskolan den 23 maj. Showen inleddes i skolans cafeteria och många förväntansfulla besökare följde spåren av hjärtan och väntade på att showen skulle börja!

It-pedagog Thomas Hegefors hälsar alla varmt välkomna och showen kan börja.

Natalie och Lovisa spelar vackert tvåstämmigt på sina fioler, ackompanjerade av fiol-lärare Karin Svedberg.

Med stor känsla både sjunger och spelar Alice trumpet till låten ”Grenade”. Körsång av Nadja.

Ingen show utan en Gärdestad-låt! Med stor inlevelse sjunger Theo, ”Eiffeltornet”! Han kompas av musiklärarna Helena Sandell och Erik Andersson.  

 Vacker stämsång av Emelie och Linnea i låten ”Little do you know?” Pianokomp av Linnea och gitarrkomp av dramapedagog Joachim Tadell.

Som avslutningsnummer i cafeterian visas en fin animerad film till låten ”Jag trodde änglarna fanns…”. Sanna, Emilia och Lina har gjort filmen tillsammans med Joachim Tadell.

  

Så var det dags att flytta föreställningen in till aulan. Här började showen med ”Linneas dancing stars”. På temat kärlek och humor dansar den äldre gruppen till ”Bubbly” och den yngre gruppen visar ”hur man dansar i Norge”.

Dansarna fick hjälp med sång av Nadja till Bubbly och av rap och sång av Linnea, Lilly och Helena till ”Norgesången”.

Körledare Helena berättar att många poplåtar har samma ackord. Här visar de ett exempel genom att sjunga fyra låtar samtidigt! Linnea, Emelie, Mira, Moa, Jolie och Helena sjunger ”Million reasons”, ”My heart will go on”, ”Can you feel the love tonight” och ”All of me”.

Med vana fingrar spelar Mira ”Låt till far”, ackompanjerad av stråkorkestern. Mer vacker fiolmusik blev det av Emelie, som kvällen till ära hade komponerat en egen låt! Linnea och Rickard spelar också fiol och de bjuder på bl.a. ”Myggornas dans”. Efter detta framförande berättar Rickard att han nu slutar i Kulturskolan, efter 13 år! Man får ju som elev vara kvar i Kulturskolan även sen man börjat gymnasiet, vilket är en otrolig förmån för alla musikintresserade! 12 av dessa år har Rickard haft Karin Svedberg som lärare, han tackade för att hon har stått ut med honom under alla dessa år!

Så är det dags för den ”lilla kören”! Med äkta känsla sjunger de Lalehs låt ”Tack, förlåt!” 

Aktörer från ”Starwars” gör ett humor- och kärleksnummer till Grease ”You´re the one that I want”, till publikens stora jubel!

Kejsaren och Darth Vader får hjälp av de äldre dansarna från Linneas Dancing Stars. Bakom Kejsaren kan man se en tiger (!) sticka fram! Det är musiklärare Johan Fuxin. Förutom att vara en ”kompande tiger”, så hade han även en roll som Amor i detta nummer. Han försökte skicka kärlekspilar från Kejsaren till Darth Vader, dock utan någon större lycka…

Mot slutet av showen drar fem kompisar (Nadja, Joel, Emelie, Linnea och Jens) från 9B igång med en riktig rocklåt! Det fick de äldre att dra efter andan och de yngre att ropa ”En gång till!” 

Fantastiskt roligt när fem kompisar kan hitta en gemensam väg i musiken!
Det ska nämnas att det även visades två andra filmsnuttar under kvällen. Dels en kort serie om kocken Filip, som tydligen huserar på skolan… Vi får dock hoppas att det inte är hans mat som serveras om dagarna. Trots stora försök lyckades han tyvärr inte så bra. Men han lyckades få fram många skratt av publiken!
Sen en bit av en film, som de flesta av oss känner igen, nämligen ”Musses Husvagnssenester”. Här hade dock allt ljud plockats bort och lärare och elever hjälptes åt att skapa alla ljud och röster! Fiffigt använde de sig av olika material för att det skulle låta som vatten, gnissel m.m. Dessutom var stråkarna med och spelade en del passande låtar. För att filmen skulle passa in i kvällens tema gjorde Musse dessutom en Kärleks-milkshake! Ett fantastiskt nummer värt att se igen! Dessutom behövs ingen resa till Disneyland! Visste ni att karaktärerna till Kalle, Musse och Långben finns på Kyrkbacksskolan?!
Tack alla medverkande för en fantastisk show!

Text: Anna-Lena Didic´
Foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda