News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

VärldsKOLdagen 2014

VärldsKOLdagen 2014

14-11-20

Den 19 november infaller årligen VärldsKOLdagen för att uppmärksamma sjukdomen KOL och de KOLsjukas situation. I Ljusnarsbergs Hjärt-Lungförening gjordes i år inga större arrangemang och Catarina Westman förklarar varför.

_DSC9479

–         Dels är det svårt att få tag på intressanta föredragshållare så här års, och dels har det tidigare visat sig att de flesta KOL-sjuka själva, inte kommer till föredrag och informationsträffar, i varje fall inte i någon större utsträckning.

Vad kommer det sig? undrar vi.

–         KOL är ju en sjukdom som i hög grad är självförvållad. Kanske finns det en skäms-faktor. Sambandet mellan KOL och rökning är solklart, men man kan  också drabbas av andra orsaker. Man kan få KOL även om man aldrig har rökt.

_DSC9472

– Men naturligtvis går vi inte helt förbi VärldsKOLdagen. Vi har annonserat ut ett möte med fika och diskussion i Församlingshemmet på eftermiddan, och där har vi också samlat ihop tryckt information att ta del av för den som så önskar, säger Catarina och håller upp en solfjäder. Och den som vill ha mera information kan alltid vända sig till oss i föreningen för att få veta mera och för att få råd, hjälp och stöd.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda