News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Värket

Värket Bångbro

2014-05-10
Kopparbergaren har gjort ett besök på Friskvårdsanläggningen Värket i Bångbro. Platschef Anna-Marina Lagerlöf tog emot mig. Tillsammans med Sofie och Bella har hon ansvaret för det administrativa arbete.

Anna-Marina och Sofie berättade om verksamheten. Värket startade i september 2011. 15 personer är på ett eller annat sätt engagerade i att allt fungerar.
Passen leds av inspiratörer, inte instruktörer. Inspiratörerna delar med sig av sin träningsglädje till dem som är med på passet. Först gruppasset börjar kl. 6.00. Alla pass genomförs även om det är bara en deltagare. Som medlem finns möjlighet till individuell träning mellan kl. 5.00 till kl. 24.00. Detta är möjligt eftersom det finns kodlås på dörren. Dessutom loggar man in sig på den aktivitet som man för tillfället deltar i. Enligt Anna Marina fungerar det utmärkt. Anna-Marina och Sofie tar mig med på en visning i lokalerna, som är handikappanpassade när det finns personal på plats.
Det ljust och mycket trevligt. Vi börjar i salen där det finns träningsmaskiner för hela kroppen.

Får ett samtal med Anna Elfström. Hon har tränat sedan Värket startade och tränar flera gånger i veckan. Anna säger att träningen gör henne glad och ger henne energi.

Så förflyttar vi oss till ett rum där det pågår en trängningsform som kallas X-fit. Det är ett tufft pass som ger både kondition och styrka. Trots det hög tempot är det en mycket god stämning och en stor portion humor salen.
Vi passerar salen med cyklar, som för tillfället är tom.

Vid besöket i styrkelyftslokalen är tre män är i full gång med att bygga muskler. Anna-Marina poängterar att det är inte bara starka män som vistas där, det gör både kvinnor och män. Även spännvidden i ålder är stor.

Barngympan leds av Sofie som också tränar för egen del.
Det finns också grupper för Yoga och Dance Aerobics.

Värket tillhandhåller barnpassning. Idag är det Elin som tillsammans med barnen har målat blomkrukor och nu pågår plantering av squash.
Innan jag lämnar Värket berättar Anna-Marina att man planerar utomhusgympa till sommaren. Det är bara tillstånden som behövs.
Så förhoppningsvis skall Ljusnarsbergarna kunna gympa på Malmtorget torsdagar och lördagar. På måndagarna nere i Rydbergsdal och tisdagarna ute vid Djäkens. Det kommer att vara öppet för alla och gratis. Så passa på att bättra på konditionen i friska luften.
Kopparbergarn går ut i kylan, snålblåsten och regnet. Men jag bär med mig en härlig känslan av glädje, energi och gemenskap som finns därinne.

Text och Foto: Thyra Lundell

Kommentarerna är avstängda