News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Valborg i Rydbergsdal

Valborg i Rydbergsdal

2024-05-01

Äntligen vår och värme, vad vi har längtat! Tänk att det vackra vädret kom precis lagom till vårt firande av våren! I år var det PRO Kopparberg som ansvarade för firandet i Rydbergsdal. Ett firande som innehöll de alla vanliga ingredienserna – våreld, sång och vårtal. Talet hölls i år av kommunstyrelsens förste vice ordförande Nathalie Ström. 

Trots PRO loggan så var det ungdomar från Kulturskolan som sjöng in våren ackompanjerade av Linnea Didić.

Det var troligen fler folk i Rydbergsdal än under marknaden. Det vackra vädret gjorde säkert sitt till att man gick ”man ur huse”. Här är alla samlade för att se dansarna från Kulturskolan.

Började gjorde dansarna från Showdans extra.

Här uppträder dansare från åk 3-5 till folkvisan ”Tula hem och tula vall”.

Det svänger rejält av dansarna från årskurs 1-2.

5-6 åringarna dansar tillsammans med dansfröknarna Linnea och Mimmi.

Köp av majblommor är en stadig tradition runt Valborg. Insamlingen går till att hjälpa barn i Sverige som lever i fattigdom. Finns detta verkligen i Sverige idag? Ja, tyvärr, att kunna köpa en glass när det är varmt eller varma kläder till vintern är tyvärr inte alla förunnat. Men tack vare underbara majblommeförsäljare och alla köpare av majblomman finns möjlighet att hjälpa dessa barn! 

Grillad korv är det många som vill köpa och ”PROarna” är flitiga vid grillen!

Så tändes då äntligen den stora majbrasan! Foto: Mobin Yeganeh Tabrizi

Så kom det som många väntat på; sång och musik av Kopparbergs ”egna” Robin Ericsson! Vilken fantastisk valborg! Dessutom en av väldigt få valborgskvällar som man inte frusit om fötter och tår utan istället fått viftat åt alla mygg och knott! De hälsade också våren välkommen och hade ett riktigt kalas under kvällen!

Text: Anna-Lena Didić och Rickard Didić

Foto: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda