News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Valborg 2015

Valborg firades på Mullhögarna

15-05-01

April är ju känd för att vara en nyckfull månad när det gäller vädret, och detta gäller inte minst den sista delen av den sista dagen, den som vi brukar kalla Valborgsmässafton. Denna gång bjöds på hällregn.

DSCN2668

Motorklubben är desto mer pålitlig och arrangerade även i år firande med brasa och fyrverkeri vid Mullhögarna.

DSCN2664

Som vanligt var det samling vid Solab och fackeltåg upp till brasplatsen, där facklorna slängdes i rishögen, men det såg länge ut att vara otillräckligt för att få ordentlig fart på elden.

DSCN2673

Efter en stund flammade det dock upp och med det höjdes både temperaturen och stämningen. Lilly Röök Sahlin, ackompanjerad av Jakob (?) underhöll med vårsånger. Tyvärr fick vi ingen bra bild från deras framträdande, men det lär väl gå fler (valborgsmäss)tåg.

DSCN2675

En vårtalare hör ju också till traditionen, och till i år hade man engagerat Per Åkesson, som bland annat talade om vikten av att bry sig om varandra, och om behovet av fester som denna, då människor har möjlighet att se varandra och delta på lika villkor. En vårdikt och ett fyrfaldigt leve för våren avslutade sedan hans framträdande, innan han lämnade över mikrofonen till undertecknad.

valborg

Kopparbergarn passade nämligen på att dela ut ännu ett av sina utvecklings- och uppmuntranstipendier. Den här gången blev det till vår rallyförare Jacob Jansson, som något överraskad tog emot diplom och en penningsumma.

valborg2

Kvällen avslutades, också enligt traditionen, med fyrverkeri.

Text och foto:Björn Öringbäck samt Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda