News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vacker körsång på Bruksgården

Vacker körsång på Bruksgården

2019-09-13
PRO Ställdalen har startat sin verksamhet för säsongen.

20-talet medlemmar hade hörsammat inbjudan.

De bänkade sig kring vackert smyckade bord.
Mötet inleddes som brukligt med genomgång av dagens dagordning. Ordförande Willy Andersson höll i klubban och pennan som skrev protokollet hölls av Carina Jansson. Det kommer alltid en diger information från förbundet. Det är allt ifrån utbildningar till resor.
PRO föreningarna i Ljusnarsberg har en egen resekommitte’.

Christer Lindström berättade om de resor som varit sedan vårens sista möte. Alla har varit fullbokade. En lite annorlunda resa gick till Kumla. På Sanna Heds speedwaybana fick man se speedway av högsta klass trots regn.

Han redogjorde sedan för vad som komma skall i resväg. En av resorna går till Lindesberg och är en gratisresa. Det fanns någon plats kvar. Afficher på anslagstavlor informerar om kommande resor. Några var redan fullbokade.

När dagordningen var avklarad var det dags för skönsjungande Silverkören att underhålla med visor och populärmusik som de flesta i salen kände igen. De hade även satt nya ord till välkänd musik.

En var ”New York, New York” som i deras version handlade om Grängesberg.
Även en kör tycker att kaffepaus är bra.

De och PRO medlemmarna serverades kaffe med smörgås och kaka. Som vanligt mycket gott

Kopparbergarns fotograf tyckte att han hade fotograferat så många glada och trevliga människor på PRO möten så han sänkte kameran och det blev en bild på fötter och ben i vila.
Det är också ett mått på att man har det bra.

När kaffet var nästan slut och smörgåsarna uppätna fick vi åter lyssna en stund på Silverkören. De avslutade med sången ”Vi ses igen”. Det gör medlemmarna i PRO Ställdalen den 8 oktober då blir mötet på Jan Olsgården. Där kan man fylla på kylskåpet med god getost.
Mötet avslutades med lottdragning. Kopparbergarns skribent hade tur att vinna i fin kudde.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda