News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Utebliven forsdag

Utebliven forsdag

2020-06-17
Hallå Ljusnarsbergare!
Den gångna helgen skulle det varit ”En dag vid forsen” på Hammarbacken Guldsmedshyttan. Som vi alla vet är det lite andra tider just nu, så därför har nästan alla aktiviteter där uppe ställts in, men jag tycker att ni som inte tidigare varit där skulle få se lite av vad ni missat, så jag tog en liten promenad med loppisfyndet längs Hammarbacksån och det stråk som dagen till ära var helt nyklippt.

Promenaden började vid garaget/tvättstugan där första infotavlan finns, och bra parkeringsmöjliheter, med utsikt ner mot Gränsjön. Promenadstigen är välklippt, så höger fot framför vänster och ”Framåt marsch”.

Och nere vid sjön finns det första av flera rastplatsbord om man vill börja eller avsluta med en stilla stund vid sjöstranden, men tänk på brandfaran och ha alltid en hink i närheten för vatten finns det än så länge.

Ner till stigen efter ån,

där man till vänster ser upprinnelsen till ån/forsen.

En bit in på stigen kommer vi till den gamla masugnen och dess infotavla.

Därefter kommer det som den här helgen skulle varit platsen att stilla sin hunger med kolbullar eller glödsill men ni får tänka och ev. packa upp medhavd matsäck på borden som finns utplacerade. Efter välförtjänt vila, ni har gått ca 150 m :), återupptar vi traskandet och kolla noga i snåren så ni inte missar några gömda sevärdheter.

Minner om gångna tider.

Info om platsen vi befinner oss på.
Efter stigen som totalt, med återvandringen, är 500-600 m ser vi mer av de aktiviteter som har pågått i svunna tider. Ett par bilder visar något men ger ingen motion, så jag visar inte allt och om ni inte vill gå i år, så kan ni troligen ta en fika på Skogskaféet nästa sommar. Men troligen kan ni få ett tillfälle vid den sk. ”Loppishelgen” i mitten av Juli, då jag tänkte ha lite loppis där uppe och även ha deras loppis öppen. OBS ej kaféet.

Tyvärr gjorde ett kraftigt blåsväder att det är svårt att ta sig fram med rollator eller rullstol, men det hoppas vi ska fixas till snart.
Sågverk och kvarn är fler aktiviteter som förekommit.

Sista infotavlan efter forsen men kolla gärna in den gamla ruinen på andra sidan vägen.
Välkomna hälsar Hammarbackens HBF och bli gärna medlemmar, www.hammarbacken.eu.
Obs fisket i området ”ägs” av föreningen så köp gärna fiskekort – all info finns på hemsidan.
Text och foto: Benny Collin

Kommentarerna är avstängda