News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Under augustimånen – Pressmeddelande från Stadra Teater

Under augustimånen – Pressmeddelande från Stadra Teater

16-08-04

KÄRA ÅTERSEENDEN AV RIKARD WOLFF, CLAES-GÖRAN WETTERHOLM, STEFAN JANSSON & NORDISKA TROLLERIKONSTNÄRER

Stadra teaters uppsättning av Mankells pjäs Apelsinträdet är en stor framgång, både publikt och recensionsmässigt. Vi har lovprisats och vi är mycket glada för allt fint som sagts. Nu går vi in i slutfasen av vår spelperiod och tänker framåt på allt annat som komma skall uppå våra tiljor.

Under Stadra teaters avslutande finalvecka denna säsong målar vi med på bred palett, för såväl ung som gammal publik, för såväl sinne, själ som tanke. Det blir en vecka i hjärtats, fantasins, drömmarnas och förhoppningarnas tecken.

Claes-Göran-Wetterholm

CLAES-GÖRAN WETTERHOLM Vi foro ju åt väster -En berättelse om emigration, migration, om resande och ett sökande efter ett bättre liv – kanske inte alltför olikt vad som händer idag.? 17 augusti

Vanligtvis talar CG Wetterholm om fartyget som ligger honom nära hans hjärta – Titanic.

Denna gång breddar han medvetandet för oss alla för att beröra våra sinnen med öden kring en av de mest omtumlande händelserna i Sveriges historia – den stora emigrationen. Den som höll på att för evigt göra Sverige till ett fortsatt fattigt litet land i norr. Aftonen kommer att kretsa kring öden och händelser som faktiskt inte ligger långt bort från vad som händer i världen idag. Vi vet av erfarenhet att CG Wetterholm har en oerhörd förmåga trollbinda, beröra och skapa omtumlande tankar. Detta kommer att bli ”A Night to Remember”, som även var den berömda Titanicfilmens namn.

STEFAN JANSSON med musiker I sura strömmingars sällskap 18 augusti

Det är många i Lindesberg och i övriga länet som fått njuta av Stefans roliga, vassa, underhållande penna, med ett artisteri som fått hjärtat slå lite snabbare. Denne Bergslagens Karl Gerhard eller denna trakts Hasse & Tage, är en profil och en omtyckt artist som häcklar och roar. Nu har han skapat en ny föreställning med en titel som bygger på datumet 18 aug, surströmmingspremiär! Med sig på scenen har han de två rutinerade musikerna Ola Jansson och Johan Renman. Vi vet att toner och ord från dessa tre herrar inte kommer att vara några sura strömmingar utan istället bli till ett vitaminpiller för oss alla. Vi ger föreställningen nere på Lilla scenen, med Greckens vågor som kluckar ikapp.

Malin-Nilsson

NORDISK MAGI med Malin Nilsson Sverige, Robert Jägerhorn Finland och Anders Lilleøre Danmark 19 och 20 augusti – sammanlagt tre föreställningar

Nu är det två år sedan vi gav trolleriföreställningar på Stadra. Här är det högsta klass på artisterna som kombinerar ett lätt stråk av vansinne, shower som blir en blandning av trolleri, tivoli, varieté och nycirkus, allt utfört med en stor portion värme. Malin Nilsson är unik då det finns ytterst få kvinnliga trollerikonstnärer. Vi har i år även riktat oss till bland annat till ensamkommande flyktingbarn, med speciellt stöd från Region Örebro Län och Nora Kommun. Trollerikonstnärernas scenspråk är ju universellt och ger oss alla några häpnadens ögonblick. Det blir föreställningar att förundras och glädjas åt. Eller lite som som André Heller skriver i sin livsbejakande sång Zirkuslied ”Träd nu in på våran cirkus, lyssna till de stora undren, hjärta smärta i manegen….”

Och som avslutning på säsongen….

Rikard-Wolff

RIKARD WOLFF Chanson d´amour 21 augusti – två föreställningar

En av Sveriges största artister gästar åter Stadra.

Presentation av Rikard torde vara överflödig. Vi är stolta över att ha lyckats locka hit Rikard igen. Rikard avslutar vår säsong och skänker oss stjärnglans och kommer att glädja vår publik.

Stadra Teater – för fantasterier i Bergslagen! Stadra Teater – vår 19e säsong.

Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare

Vill ni ha mer info, hör av er till Magnus 070-538 19 95 eller till Carina Nyström, producent 070-2259539

Kommentarerna är avstängda