News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tystnad! Tagning!

Tystnad! Tagning!

2022-03-29

Muséet i Kopparberg har varit stängt under en längre tid p.g.a. Corona. Men innanför dörrarna råder en febril aktivitet. Just nu spelar man in en film om de olika ”rummen” i muséet. Denna kommer så småningom kunna ses och delas på sociala medier.

Linnea Didić är en av de volontärer som ställer upp för att berätta om muséet. Linnea kommer att berätta om fotomuséet. Johann Vielhaber står beredd med filmkameran. Monika Käller övervakar arbetet och förser Linnea med information om de olika prylarna i muséet.

När pandemin tvingade hembygdsföreningen att hålla muséet stängt, så har man inte suttit och rullat tummarna. I stället har man tagit tillfället i akt med att försöka rusta upp de olika rummen. Monika Käller som är en av ledamöterna i hembygdsföreningen funderade över hur man ska kunna nå ut med information om muséet och göra folk nyfikna, så att de kommer på besök när portarna kan slås upp på nytt. Hon lade fram ett förslag om en film som sen kan delas på sociala medier, då det är där de flesta hittar all information idag. Ett bidrag söktes från Statens kulturråds krisstöd. Bidraget beviljades och nu är filmen på väg att bli en verklighet!

Johann Vielhaber (som är Monikas son) är en professionell filmare och det är han som nu har ansvaret för att sätta ihop en film om muséet i Kopparberg. Medlemmar i hembygdsföreningen eller andra volontärer ställer upp och berättar om muséets olika rum. Filmen beräknas vara klar någon gång i sommar. Hembygdsföreningen hoppas också att man kan öppna upp muséet på nytt till sommaren.

Text och bild: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda