News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tusen trädgårdar på Perssons Magasin

Tusen trädgårdar på Perssons Magasin

2022-06-30

Till helgen deltar Perssons Magasin för första gången i den landsomfattande trädgårdsvisningen, Tusen trädgårdar. Vi är en av 4200 trädgårdar, Juthemmanets trädgård. Vi anmälde vår trädgård tidigt i våras och anade inte att vintern skulle ta växter som tidigare klarat många år av olika väder. Så är det att odla, man vet aldrig hur resultatet blir. Vi har ingen perfekt trädgård, vår trädgård är inte vanskött, den är bara härligt vildvuxen.
I hjärtat av Bergslagen, med utsikt över öppna fält, blånande berg och glittrande vatten ligger Juthemmanets trädgård, en Bergsmansgård med anor från 1700-talet. Trädgården som är ca 1 ha, anlades under senare delen av 1800-talet och har bevarats men också anpassats till våra behov. Här finns pampiga träd, knotiga fruktträd, blommande buskar och tåliga blommor. Köksträdgård med bärbuskar och tunnelväxthus. Lite trädgårdskonst och små vattenblänk kan man också hitta.
Genom trädgården löper den fantasieggande Skattjakten som lockar till nyfikenhet och aktiverar barnen, I år får de även lära sig lite mer om allemansrätten.
Trädgårdsvisningen är på söndag 3 juli kl. 10-17.
Den här helgen är det även Kulturglimtar som vi också deltar i. Konstutställning av Annica Delfos och mängder av konsthantverk är det vi bidrar med. Kulturglimtar är både lördag och söndag.
Välkomna hit.

Vänliga hälsningar

Eva Persson
V.Löa Juthemmanet 362
714 94 Kopparberg
070-6271494
eva@perssonsmagasin.se
www.perssonsmagasin.se

Kommentarerna är avstängda