News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Trollet Trolla och älvan Älva på förskolorna

Trollet Trolla och älvan Älva på förskolorna

2023-05-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förra veckan fick förskolorna i kommunen besök av trollet Trolla och älvan Älva. Trolla läste en saga om ett troll vid namn Rulle som behövde hjälp med att veta hur man sorterar skräp. Trolla hade hittat massa skräp i naturen, men hon visste inte heller hur man sorterar.

Som tur var så fanns både älvan Älva och barnen på plats och kunde hjälpa till.

Trolla hade hittat massa skräp i naturen som hon nu kunde sortera på rätt ställe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnen var mellan 3-5 år och de sa att deras föräldrar inte var så bra på att sortera och återvinna. Men efter föreställningen skulle de hem och visa mamma och pappa hur man gör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älva berättade också att man kan göra nya saker av gammalt skräp. Tillsammans tillverkade de en maracas och en trumma.

När de hade sorterat klart var Trolla och Älva så glada, så de sjöng en låt om att sortera. Men sen skulle Älva och Trolla gå tillbaka till skogen där Trolla bor. För nu skulle de plocka skräp och sortera. Trollet Trolla gömmer sig ofta i skogen lite blyg som hon är. Men det går rykten om att hennes kusin heter Linnea och jobbar med dans och musik på skolan.

Förskolorna som fick besök var: Skogsgläntan, öppna förskolan Fröet, Garhytteskolan och Åstugan. Det var mellan 7-30 åskådare på varje föreställning. Detta var en del av programmet för ”läsveckan”. Den initierades av förskolorna i samverkan med biblioteket och öppna Förskolan Fröet. 

Foto: Sofia Bergman

Text: Anna-Lena Didić

 

 

Kommentarerna är avstängda