News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Trevlig invigning i Kyrkbacksskolan

Trevlig invigning i Kyrkbacksskolan

2020-02-05

Nu är de äntligen där! Eller här, skulle man också kunna säga. Det beror alldeles på från vilket håll man ser det. 

Det gäller i alla fall eleverna i grundsärskolan, som tidigare hade sin undervisning i tre år i baracker bakom Garhytteskolan.

Nu har de fått en alldeles egen plats på Kyrkbacksskolan, där det tidigare varit SVA och undervisats i smågrupper, och riktigt fint har det blivit med ljusa arbetsplatser med skärmar mellan dem och möjlighet att också samlas kring ett stort bord. Här har de varit sedan jullovet, men på tisdagen var det invigning.

 Både elever och lärare är glada. Kopparbergarn träffade lärarna Torgny Magnusson, Hanna Tuomisto och Maria Stark, som alla tre berättade, att de nu skulle slippa gå vägen mellan skolorna under sin arbetstid och att även eleverna skulle få nära till matsalen, slöjd, idrott och andra ämnen de har vid Kyrkbacksskolan. Eleverna går i klass 3-7 och alla är ju också del av en klass på skolan, som de jobbar tillsammans med ibland. 

Folk strömmade in, både stora och små. Rektorer, skolsköterska och pedagoger blandades med eleverna i elevrådet till ett riktigt invigningsmingel med cider, chips och saltstänger. Maria Stark ser till att alla får plats.

Rektor Torbjörn Gustafsson inledde med ett tal, där han hälsade alla välkomna till Fjärilen, som avdelningen heter. Han basar för f-5, men just för tillfället är han också tillförordnad rektor för resten av skolan.

”Nu är det dags!” Hanna Tuomisto kom med blågult band som hölls upp framför ingången i trappan och Albin gjorde sig beredd att klippa. 3,2,1! Där föll bandet i två delar och Fjärilen var invigd.

Kopparbergarn frågade några elever hur de tyckte, att det var att få gå på Kyrkbacksskolan nu och alla var riktigt nöjda. ”Här är min plats och här är min”, berättade de om vartannat. 

Torgny Magnusson gick också omkring och såg till att allting klaffade.

Han berättade också, att eleverna gör saker och säljer, för att få pengar till utflykter mm. Här visar tavlan att de kokat äppelmos för 1000 :- och att de pantat flaskor och burkar.

  

Skolsköterskan Mona Rydelius och biträdande rektor Anne-Marie Hägglund var också mycket nöjda med flytten. Här har båda nära till eleverna och de till dem. Så var invigningen över och eleverna kunde komma till ro med sina skoluppgifter.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda