News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Treskillingdagen 13 juli!

Treskillingdagen 13 juli!

2022-07-13

Den gula treskilling banco poststämplades i Kopparberg den 13 juli 1857. Det är idag ett av världens dyraste och mest berömda frimärke!

Eftersom det är treskillingdagen idag så passade postmuseet på att hålla öppet för alla nyfikna. När Kopparbergarn besökte museet vid tolvtiden så fanns två besökare på plats, Ylva Olsson och Mika Nyman från Dalarna. 

Mika och Ylva tycker det är roligt att äntligen få komma in i museet och titta. Både för att läsa lite mer om frimärket men också för att njuta av husets häftiga historia. 

– Det finns mycket historia här, det ser man när man går igenom bygden, säger Mika.

Trots att de bor några mil härifrån så är de här relativt ofta och har upptäckt en hel del i Kopparberg. Båda håller med om att det är intressant hur världens dyraste frimärke kommer just från lilla Kopparberg. De var nöjda efter vistelsen och fortsatte sedan ut i fina vädret.

Monika Käller som är ledamot i Nya Kopparbergs Bergslags Hembygdsförening satt i entrén och välkomnade både mig och de andra besökarna varmt. På plats kunde man köpa vykort, T-shirt, CD m.m. Och det är alltid lika intressant att höra på Monikas berättelser om museet och bygden. Tack för denna vistelse!

Text och foto: Linnea Didic

Kommentarerna är avstängda