News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tomtegröt och mys i Hörkens PRO

Tomtegröt och mys i Hörken PRO

2017-12-08

100_0937

Lite avbrott i det begynnande julstöket blev det härom dagen när den sista medlemsträffen för året gick av stapeln i Hörken. Och lika traditionellt som alltid intogs den hemkokade risgrynsgröten, i år dessutom försedd med en mandel som orsakade visst jubel och skratt när den dök upp från en tallrik. Om det händer nåt återstår att se.

100_0945

När de trettiotal medlemmarna fyllt sina skålar med gröt och naturligtvis kanel och socker samt skinksmörgåsar drog spelemannen Bert från Kopparberg ett antal favoritlåtar med både dragspel och sång vilket gjorde att det blev dubbel njutning som vi drog ut på.

100_0947

Sorlet var betydande men det blir så här i skogen när man bor ensamt och inte ser så många människor att prata med. Då gäller det att ta vara på stunderna.

100_0944a

Som vanligt var det uppställt en massa nyttosaker som lotterna skulle fördela sedan. Det konstiga var att Erik H fick springa fram och hämta hela fyra vinster fast han inte hade fler lotter än någon annan. Nåväl ingen var avundsjuk för detta, utan såg ut att trivas till tonerna av Berts idoga spelande.

100_0951

Efter lottdragningen blev det kaffe och lussekatter.
Men tiden går fort när man har roligt och till slut var det tid för det tråkiga jag menar det finns ju trevligare sysselsättning än att diska. Men all heder åt flickorna i köket som ordnat hela kalaset! Utan Er inget kalas. Så börjar väntan på nästa år innan det blir gröt igen men tiden går fort.

Mätt och belåten text och foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda