News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tips

Tips.

2020-04-02

I dessa coronatider får man uppleva hur många ställer upp för att dem som sitter ofrivilligt isolerade.
Det finns hjälp för oss Ljusnarsbergsbor som är +70 och tillhör riskgrupperna. På Facebookgruppen ”covid-19 Ljusnarsberg- Köphjälp och stöd” finns hjälpen. Dit kan man också anmäla sig om man har möjlighet att ställa upp som medmänniska.
Våra lokala handlare hittar också på lösningar för att ge tillvaron en guldkant. En födelsedag i nästa vecka fick mig att ringa Solrosen. I eftermiddag ligger det ett presentkort i min postlåda. Tess låter hälsa att de kommer att försöka ställa upp med hemkörning av krukväxter eller buketter så att även vi isolerade för en guldkant på tillvaron. Jag är säker på att flera andra affärsidkare har hitta lösningar för att serva Ljusnarsbergarna. ICA är på gång att ta emot beställning som kommer att levereras på parkeringen vid lämpligt tillfälle. Har du någon i din närhet som inte själv kan ta dessa kontakter så ställ upp.

Trots allt elände så är våren på väg. En stare är beviset.
Vi som bor i Ljusnarsberg har förmånen att ha naturen nära inpå oss. En promenad i naturen ger en stund då man kan glömma vardagen. Att bara passa på och gå ut när solen visar sig är också bra för hälsan.
Bengt och jag underhålls av fåglar utanför fönstret.

En ekorre har hittat fågelmatningen och låter sig väl smaka.
Till slut vill jag utdela många visuella kramar till alla er inom vård och omsorg som tappert kämpar på för ge en så god vård som det överhuvudtaget är möjligt.
Som +70 känns det tryggt att veta att man blir omhändertagen både när det gäller att få vardagen att fungera och om man skulle drabbas av pandemin så blir man omhändertagen.
Ta hand om varandra och använd telefonen flitigt.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda