News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tips i karantäntider

Tips i karantäntider

2020-03-30

Flertalet av Kopparbergarns medarbetare har passerat den magiska 70-årsgränsen. Den, som manar oss äldre, att på grund av smittorisken förväntas hålla sig isolerade i sina hem. Vi tror oss även veta, att många av våra läsare också tillhör den åldersgruppen.

Likaså tror vi att isoleringen kan leda till att en och annan känner sig lite rastlös och/eller uttråkad, medan andra alltid hittar på något att sysselsätta sig med. Men visst finns det ofta saker att göra, bara man tänker efter.
Hur är det till exempel med den där skokartongen med alla gamla bilder? Skulle det kanske vara dags att gå igenom den och sortera bilderna, förse dem med lite text, som talar om vem eller vilka personer som är med, och i vilket sammanhang de är tagna? Eventuellt sätta in en del i en pärm eller lägga dem i kuvert? Och hur är det med alla diabilderna? Varför inte göra ett urval och förbereda en liten visning för vänner och släktingar när Coronakrisen väl är över, så att vi kan träffa andra igen?

På tal om släktingar, så kan det ju nu vara läge att prova på lite släktforskning. Det kan man göra över nätet alldeles på egen hand och alldeles gratis. Men visst kan det vara bra med lite handledning och hjälp, kanske via Ljusnarsbergs Släktforskarförening.
På nätet finns flera ställen, som mer eller mindre automatiskt plockar fram släktingar åt dig, som till exempel Ancestry och My Heritage som också bygger upp släktträdet, men man kan naturligtvis söka direkt i kyrkböckerna via Riksarkivet eller Arkiv Digital. Riksarkivet är helt öppet och gratis, medan de andra platserna erbjuder avgiftsfria demos eller prova-på-abonnemang.

/red

Kommentarerna är avstängda