News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

The Okays i Folkets Trädgård

The Okays i Folkets Trädgård.

2020-08-23
Ännu en högtidsstund i Folkets Trädgård i Ställdalen. The Okays på scenen.

Från kl.17.00 kunde man börja äta förbeställd smörgås och njuta i den lummiga trädgården.
Kopparbergarna hann få ett samtal med mannen bakom knapparna som styr ljudet så publiken får största möjliga utbyte av konserten.

Urban Blyckert från Örebro sköter denna grannlaga uppgift med bravur, det har vi fått erfara från tidigare uppträdande i trädgården. Med händerna på ljudmixerbordet ger han artisternas framträdande största möjliga stöd. Det är extra viktigt när spelningarna sker utomhus. Urban sa att diskanten kan blåsa bort. Han ser också till att effekter och ibland playbacken kommer rätt. Det är ett grannlaga och fingertoppskänsligt jobb att vara ljudtekniker.

Klockan går mot 18. Elin hälsar kvällens artister och publik välkomna till Folkets Trädgård.
Publiken får ytterligare en högtidsstund när The Okay intar scenen.

Annemarie Anang sång och Ola Eklöf gitarr. Det blev musikalisk underhållning av hög klass och en stor musikalisk bredd. Allt från jazz till soul men också moderna rythmer. Nämnas kan Harry Belafontes ”Day-O” som fick Kopparbergarns behov av nostalgi att svämma över. The Okays version var helt underbar. ”Dream a dream of my” en jazzklassiker som framfördes med mycket känsla.”Fever” är också låten som de flesta har minnen kring. Det gick inte att sitta still, rythmen från sången kändes i hela kroppen och den förstärktes av Annemaries inlevelse på scenen. Kvällen gav många aha-upplevelser. Konserten avslutades men publiken
tyckte inte att den fått nog.

Ihållande applåder fick Annemarie och Ola tillbaka på scenen för ett extranummer. Det blev ”Don´t worry by happy”. Den fina musikaliska upplevelsen gör att publiken inte gärna vill lämna Trädgården. När konserten var över kom det några regndroppar men det var inget som störde.

Kopparbergarn upptäckte två personer i publiken som väckte skribentens intresse, nämligen två av förskolan Åstugans personal. Elin och Susanne. På förskolan involverades man tidigt i projektet Folkets Trädgård. Det förgroddes frön, som blev plantor. Dessa planteras ut i trädgården och därmed skapades en Barnens Trädgård. Majs, solrosor, bönor och blommor vittnar om en lyckad satsning. Elin och Susanne berättade att banverkets gåva av lastpallar till trädgården också räckte till dem så nu odlas det på förskolans gård.

Den här kvällen fanns också ABF:s representant Emelie Bergermark på plats. ABF är en av de stora sponsorerna och bollplanket för Folkets Trädgård. Säkert har många sett att deras skylt har kommit upp på f.d. bokhandeln i Kopparberg. Just nu håller man på att inreda och handikappanpassa för att under hösten öppna en ny samlingsplats. ABF kommer att satsa mycket tid och kraft på föreningarna i Ljusnarsberg och Hällefors från hösten. Något regelrätt kontor där det sitter en tjänsteman kommer inte att finns. Emelie kommer att befinna sig där hon för tillfället behövs och gör mest nytta. I den nya lokalen kommer man att kunna boka plats för möten i mån av plats för tillfället.

Lördagen den 29 augusti är det skördefest i Folkets Trädgård. Då har alla i mån av tillgång, möjlighet att ta hem något från trädgården.

Det gäller både grönsaker och blommor.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda