News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tårtkalas på Motorklubbens 60-årsdag

Tårtkalas på Motorklubbens 60-årsdag

19-01-22

Det var ljust och varmt och trivsamt, att kliva in i MKK:s lokal på måndagskvällen. Antalet bilar parkerade utanför skvallrade om, att det nog var en hel del medlemmar som slutit upp till det tårtkalas man ordnat på 60-årsdagen.

Ja, alla var inte riktigt säkra på dagen, men ”Det var nog idag eller igår vi startade för 60 år sedan,” sa några. 

Nästan 30 pers var på plats och tre av dem; Kurt Peterson, Ingemar Frisk och Per Söör hör till gruppen hedersmedlemmar. Det var annars blandade åldrar. Motorklubben hör till en av de föreningar, som har kunnat få nytillskott av unga medlemmar. Kanske beror det på, att några familjer har det där med bilkörning och motorsport i blodet.

Ta Barbro Wass som exempel. Kopparbergarns representant fick möjlighet att prata lite mer med henne och hon berättade, att hennes man Conny var med och startade klubben och drev den till 2003. Pojkarna Morgan och Esbjörn tog vid och nu är tre av barnbarnen; Emil, Rasmus och Tobias också aktiva medlemmar. 

”Vi har också familjen Levin,” berättade hon. Det är likadant med dem, men ingen är här i kväll. 

På frågan om hon också är aktiv, svarade hon, att hon inte har varit med och kört, men hon har otaliga gånger stått på pass ute efter banan och naturligtvis kokat kaffe och servat på sitt sätt. 

Stefan Frisk, som är klubbens sekreterare, var också med förstås. Han tillhör ännu en familj där motorsport är populärt och där man varit aktiva under många år. Hans pappa Ingemar var med när klubben bildades. Med på den här träffen var också mamma Gun-Britt och hans farbror Jan. 

Jacob Jansson, en av ”kändisarna” i Kopparbergarn satt och myste tillsammans med sin far och Thomas Westlund. Thomas tyckte det kändes mäktigt, att få garnera tårtorna med MKK 60-år, med tanke på, att hans far tidigare också bakat tårtor till samma klubb.
Jacob har börjat prova en ny bil, en Ford Fiesta R5, som han ska köra den närmaste tiden. ”Det är en hyrbil och verkar riktigt bra,” berättade han. Han har varit ute i skogen och provkört redan.

På ett av borden låg en karta över Bergslagsrallyt. Det kommer att köras 26.e januari och klubben har ansvar för sträckan som kallas ”Björnjägarns minne”. Det är den längsta sträckan, 40 km, medan de övriga håller en längd på 7-20 km. Rallyt har start och mål i Ludvika. bergslagsrallyt är en av de stora grejerna i klubbens aktiviteter.

På väggen sitter blanka tallrikar, som man fått vid tävlingarna, en för varje gång. 
”Det är ju en del,” kommenterade Kopparbergarn och fick till svar, att det finns en hel låda till på övervåningen – fler än 40. Över huvud taget finns massor av bilder, kartor och annan information på väggarna i klubbrummet. Här skulle man kunna gå omkring och botanisera i timtals och är man intresserad, kan man komma när klubben har öppet på måndagskvällarna. Man får säkert hjälp och guidning om man ber om det. Många har varit med under åren som gått. Som mest hade man över 600 medlemmar, nu är det 300.

Under Bergslagsrallyt kommer många att vara med. Det behövs ca 35 personer på specialsträckan och 7-8 st till annat. Ibland köper olika klubbar tjänster av varandra vid sådana här tillfällen. Stefan tycker det känns bra, att just köpa tjänster, eftersom man då inte blir tvungen att ställa upp tillbaka, om man inte kan en annan gång. Samtidigt får man in lite i kassan, när klubben själv är anlitad.

Men innan Bergslagsrallyt kör igång, har Midvintersprinten körts i Hällefors 19/1 och den tävlingen får sin fortsättning med Hällerundan i Hällefors 2/2.

Som avslutning på programmet delade Stefan ut några priser och diplom, som inte var med på årsmötet.

Rasmus Wass fick utmärkelser både som Virtuell förare och som Klubbmästare i Folkrace Junior. Han fick också Förarmärket Folket.

Emil Wass fick ta emot utmärkelse som Klubbmästare Folkrace Senior och

Mikael Nyman som Klubbmästare i rally B-förare.

Kopparbergarns fotograf var också upp till det alldeles nyrestaurerade köket. Det var ljust och fräscht.

Där stod också den gratulationskorg, som Kommunen gett klubben genom Ewa-Leena Johansson.

Innan Kopparbergarn fick åka hem, tog Inger en tur på den virtuella rallybanan.

”Det blir dyrt, det här!” kommenterade Emil Wass de många avåkningarna.

Text: Inger Aftonljus

Foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda