News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ta sig till/i brasan? Det är frågan?

Ta sig till/i brasan? Det är frågan?

2024-05-04

Många olika val när det är Valborgsmässoafton. Vart bär det iväg? Villrådigheten vill bara det bästa men vad är bäst? Vilket väderstreck skall vi välja? Bäst att ta del av Valkompassen 2024. Kompasspilen/nålen pekade söderut. Mot Vasselhyttan.

Förhoppning att få se Grus grus (trana på latin) på någon åker. Men icke. Vi åker vidare. Gräver man i en grustäkt tillräckligt mycket blir det till en stor grusgrop. Här brinner tall och grangrenar i just en stor grusgrop.


Kan man bli eld och lågor av denna eld? Stenåldersmänniskan i en kommer fram när man står nära värmen. Varma färger blir det även.


Några finns vid serveringen i botten av gropen. Korv med bröd fanns för att stilla hungern. De yngre piggelinarna har hittat en klättervägg som bara måste testas.


Sju stycken är på väg uppåt. Man får aldrig ge sig. Glädjen hördes på långt håll. I denna sandlåda vill de hålla till, tills det är dags att åka hem.


Lions-brasan i Storå var av det större slaget.


Ljus i tältet och eld i skyn. I vänster bildkant syns en brasa i Kallernäs.


Sen kväll i Stråssa där det pyr lite. Natten går tunga fjät av de som är kvar som eldvaktare/eldvakare.


1 maj i Rydbergsdal. Det glöder fortfarande i mitten. Sköna maj välkommen – välkommen sköna maj. Röken har lagt sig men solen har nu stigit upp och värmer gott. Det närmar sig tjugogradersstrecket i dag.

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda