News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sveriges första Jacques Brel föreställning – nu under en augustimåne på Stadra Teaters scen

Sveriges första Jacques Brel föreställning – nu under en augustimåne på Stadra Teaters scen

18-08-14 Pressmeddelande
brel1

Magnus Wetterholm, som redan 1981 hade premiär på Sveriges första Brelföreställning, står till kommande helg åter på scenen för att sjunga och framföra dessa klassiska sånger av Jacques Brel. Belgaren och fransmannen som under sitt korta liv beskrev kärleken, som sjöng om livet och om konsten att leva, som slogs mot den inre förgörande klockan, är en legendar inom fransk sångkonst och en av de stora, jämförbar med Piaf, Montand, Vian, Ferre med flera.

Denna föreställning och konsert är faktiskt den första Brelförställningen som har gjorts i Sverige och kan ledas tillbaka till hösten 1981 när den ursprunglig premiären var på en krog i Malmö. Genom åren har Magnus Wetterholm fått idel lysande recensioner för det sätt han framför Brel på. Denna förställning har i omgångar spelats i större städer som Stockholm och Malmö, i medelstora städer som Västerås och Örebro samt på mindre orter. Överallt har den mötts av stormande applåder och kritikers och publikens entusiasm.

För Magnus Wetterholm är denna föreställning något av ett konstnärligt hjärteblod och en konstnärlig grund att stå på. Det handlar om en skådespelares genuina tolkningar och om att med sångrösten ge liv åt dessa översatta texter, tillsammans med två eminenta musiker som med sina instrument skapar berörande klanger, styrka och längtan.

Magnus Wetterholm är förutom konstnärlig ledare av Stadra Teater samt skådespelare även en estradör och cabaretartist som rönt uppskattning för sättet att sjunga och ta publik.

brel3  brel2

På scenen medverkar de två ful0lblodsmusikerna Jonas Abrahamsson på flygel och Anja Strautmanis på cello. Jonas hör vanligtvis hemma i Göteborg, Anja i Uppsala.

Spelas 17 augusti kl 19.00 och 18 augusti kl 18.00
Biljettpriser:
250 kr – ordinarie pris
200 kr – Stadravän
130 kr – ungdom (t.o.m 19 år)

För mer information, kontakta Magnus Wetterholm 070 538 19 95
Foto: Dragan Popovic

Kommentarerna är avstängda