16-10-03
sm3

Svenska mästare i rally för andra året i rad!

Jacob Jansson tillsammans med Malin Strömberg körde i helgen SM i rally på vägarna kring Uppsala.

– Vi kom in i tävlingen med ett bra självförtroende efter den fina hösten vi har haft tillsammans. Men det skulle bli en krokig väg innan vi stod som mästare på lördag kväll.

Tävlingen började på fredagskvällen i mörker med två sträckor, vi tog oss igenom dom två utan några som helst problem och ledde klassen med 3.5 till Eddie Lundqvist som hade andraplatsen.

Lördagen bestod av två etapper med fyra repsiktive fem sträckor.

Lördagen började på sämsta vis och redan på första sträckan där växellådan började strejka i första kurvan och treans växel hoppade ur så vi körde utan 3:an fram till sista sträckan innan servicen och tappade mycket tid. Den sträckan var 2 mil lång och på den valde lådan att låsa sig och så fort vi fick i 4:ans växel låste den sig och vi tappade 30 sekunder i guldstriden.

Inför eftermiddagens etapp låg vi på en 4:e plats 20 sekunder bakom i guldstriden och 30 sekunder till en ledning, så taktiken var enkel efter växellådsbytet på servicen. Flat out!

Redan på första sträckan efter servicen så fick konkurentenerna problem och körde punka. Och guldet som var 20 sekunder bort var sedan 2.9 sekunder nära.

Och sedan fortsatte vi i ett tempo som ingen annan R2:a hängde med i. Avslutade med 5st sträcksegrar så blev det inget snack om segern samtidigt som konkurrenterna Erik och Eddie drabbades av problem. Marginalen blev hela 43 sekunder.