News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Strömsdals hembygdsvänner jubilerar

Strömsdals Hembygdsvänner 25-årsjubilerar

14-10-19
Samtidigt med jubileum bjöds på den obligatoriska höstfesten med god mat och sång och musik. Nu var det inte bara Hembygdsvännerna som firade jubileum.Som tradition är också att fira alla som under året uppnått den aktningsvärda åldern av åttio år. Det här året fanns fyra jubilarer.

CIMG2203

Efter att alla hälsats välkommen bjöd Lena på välkomstdrink och minglet kunde börja. Ett sammandrag av hela historien när föreningen började hade sammanställts av den första ordföranden Sonja Olsson.

CIMG2201 CIMG2202

Alla deltagare var snabba att ta för sig av det dignande matbordet och maten försvann i snabb takt.

20141011_182557_000

Innan kaffet skulle serveras var det läge att kalla fram de fyra jubilarerna och ordföranden Maud Jacobsson delade ut blomsterkvastar till de fyra. De heter
från vänster Sören Jansson, Berit Schröder,  Aina Norman och Ove Lindqvist. Den sistnämnde hade dessutom fyllt nittio år. Sedan följde musik och sång av trubaduren Bosse Persson från Hällefors under kaffet, vilket var mycket uppskattat. Efter diverse dragningar av olika lotterier avslutades kvällen med en liten show av en medlem.

20141011_194241

In kom en konstigt klädd äldre man som visade sig vara älgjägare. Ämnet var aktuellt nämligen älgjakt som började nu i veckan Han hade skrivit ned sina upplevelser som hänt för precis fyrtioett år sedan och som han hittat fram från gömmorna. Med diverse rekvisita ordnades både krasch och en smäll när det var dags för älgens hädanfärd och in genom dörren kom en person med älgjägarens trofé en fjortontaggare.. En stunds mingel för att sedan tänka på hemfärd.

Text och foto: Leif larsson

Kommentarerna är avstängda