News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stockholmsresa

Välarrangerad Stockholmsresa

15-04-26

Ljusnarsbergs PRO-föreningar genomförde nyligen en bussresa till Stockholm. Gösta Bergman var med på resan och rapporterar i ord och bilder.

IMGP2904

Det var en synnerligen välarrangerad resa, berättar Gösta.
Bussen var bekväm och rymlig, i synnerhet som några lämnat återbud i sista stund. De gick verkligen miste om en riktigt lyckad dag.

IMGP2887

Christer i centrum för damernas uppmärksamhet

IMGP2884

Leif och Bengan dukar upp fikat.

Leif Larsson från Hörkens PRO och bussföraren Christer Lindström är tillsammans med Bengt Andersson en riktig radartrio som reseplanerare. Allt var välordnat i minsta detalj från fikapauserna under färden till aktiviteter vid målet. Christer, som själv bott sju år i Stockholm, var en suverän guide genom stan och en god underhållare på resan.

Bengt ”Bengan” Andersson hade återigen samlat ihop fina vinster till ett lotteri, och fastän alla försett sig med ungefär lika många lotter, visade sig fru Fortuna vara på ett riktigt ojämnt humör vid dragningen.
Det rådde valfrihet när det gällde vad man ville ägna sig åt vid framkomsten.  Några valde att kliva av i centrum och shoppa loss i butikerna däromkring, medan vi andra fortsatte till Djurgården. Ett besök på Vasa-muséet var för mig och många andra resans höjdpunkt.

IMGP2894

En kunnig och trevlig guide gav oss massor av fakta om skeppet och om orsakerna till att det kapsejsade.

IMGP2895

På modeller kunde man se hur livet ombord såg ut på 1600-talet och det fanns också många föremål som bärgats från Vasa att se,

IMGP2899

bland annat stora kanoner från undre kanondäck, där vattnet först forsade in vid förlisningen.

IMGP2900

Det stora träskeppet är numera helt konserverat, och dess dimensioner är mäktiga att se, men tyvärr räckte inte ljuset till för att kameran skulle kunna återge allt på ett riktigt sätt.

IMGP2906

Efter museibesöket åkte en del in till stan, medan andra strosade omkring på Djurgården och njöt av det fina vädret.
Med sinnet fullt av upplevelser fortsatte vi till sist hem till Bergslagen igen.

Återberättat av Björn Öringbäck

Foto: Gösta Bergman

Kommentarerna är avstängda