News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stjärnfors café öppnar igen

Äntligen öppet igen!

14-05-17
stjarnfors1

Lördagen den 17 maj öppnar populära Stjärnfors Café och Camping för säsongen. Ett säkert sommartecken!

stjarnfors2

Precis som förra året är det Inger och Eskil Olofsson, som svarar för värdskapet och vi från Kopparbergarn har träffat dem för att pejla av läget.

Vi fortsätter med ungefär samma upplägg som förra året och försöker bygga vidare på idéer och tankar som uppstod då. Önskemål från våra gäster försöker vi också att realisera, säger Eskil.

Det är många olika kategorier som besöker oss, berättar Eskil vidare. Det är husvagnscampare och vandrare på Bergslagsleden, motorcykelgäng och båtfarande och naturligtvis ”vanligt folk” som åker ut för att fika i en vacker miljö.

stjarnfors3

Alla har sina önskemål och behov. Motorcykelgängen vill till exempel gärna ha köttbullsmackor till kaffet och för bland andra Bergslagsledens vandrare tänder vi en brasa på förmiddan så att det finns härlig glödbädd att grilla vid på kvällen.

Vi fick kritik förra året för att vi var för billiga på kaffebrödet och mackorna, säger Inger, men det är fortfarande både billigt och gott att fika i Stjärnfors.

stjarnfors4

Nytt för i år är en bastutunna, som ännu så länge står uppe på gården, men som ska placeras nere vid vattnet på andra sidan vägen. Där finns också som tidigare båtar att hyra, men tyvärr ingen brygga ännu. Den kommunala bryggan är ju borttagen sedan många år, men kanske skulle det kunna medges ett bidrag till en ny, om en förening svarar för skötsel och underhåll?

stjarnfors5

Uppe på gården står också ”tåget” som kan skjutsa barn och andra ner till stranden eller på korta rundturer i grannskapet. ”Loket” är en modern fyrhjuling, men vagnen kommer ursprungligen från Stockholm, där sådana användes på Skansen och Gröna Lund.
Kanske passar det med en åktur vid nästa besök?

Det kommer också att hända olika spännande saker vi campingen, bland annat blir det besök av indianer! Och på tisdagskvällarna underhåller Ljusnarsbergarnas Spelmän med sin musik.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentar

Eskilstuna

Tack för ett trevligt bemötande och gott kaffe med bulle ”hembakad” vi kommer nog tillbaka för att fiska!

Kommentarerna är avstängda