News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stigar att vandra

Stigar att vandra

2020-04-28

Nu för tiden ska vi ju ägna vår fritid (och en del av oss har ju mycket av den varan) åt ”social distansering”, men detta behöver ju ingalunda vara liktydigt med isolering i hemmet. I varje fall har ju vi, som bor i ett mindre samhälle, goda möjligheter att vistas utomhus utan att för den skull behöva frottera oss allt för närgånget med andra människor och därmed riskera att smittas av något aktuellt virus. Promenader är som bekant nyttiga för både kropp och själ.

Den som har tillgång till egen bil (eller annat lämpligt fordon) kan ta sig ut i ”vildmarken” för att få röra på sig i en garanterat trängselfri miljö, men det kan ju kännas tryggare om det finns markerade stigar att vandra.


Dansarbacken, en av de vackra platser, som sommartid beskrivits av Bengt och Thyra Lundell, kan vara värd ett besök också nu, i synnerhet som här finns flera alternativa vägval för en skogspromenad. 

Där finns också en rastkoja, där man kan stanna och vila en stund, ock kanske styrka sig med en slurk kaffe eller annan lämplig dryck. Men på förekommen anledning påpekas för eventuella besökare att väggarna redan är tillräckligt nedklottrade.

Foto: Bo Kempegård

Text:/red

Kommentarerna är avstängda