News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stenmarknad2014

Lyckad Stenmarknad

14-07-29
Sista helgen i juli genomfördes den traditionsrika Kopparberg Stenmarknad, som har sina rötter i 1970-talet och den är därmed Nordens äldsta i sitt slag. På senare tid har marknaden hållits på gården kring Geomuseet och så var fallet även 2014.

_DSC8430

Utställare från när och fjärran visade vackra och sällsynta mineraler, kristaller och fossiler och andra hade bearbetat stenar och annat material till smakfulla smycken.

Vid en första anblick kunde det verka som om antalet utställare var mindre än tidigare, men Tom Hoel som basar för arrangemanget kunde berätta att det var ganska precis lika många som föregående år.

_DSC8434
– Däremot har vi arrangerat om lite med bordens placering, berättade Tom. Det ger en luftigare uppställning som också ger besökarna mer utrymme att vandra omkring. En nyhet för i år är också att borden är enhetligt röda. Vi tycker att det passar bra bland de röda gamla husen här.
– Kommersen har också varit god, fortsatte Tom. Flera av försäljarna har slagit kassarekord i år, och en del av dem har ändå varit här många gånger.

_DSC8438

Under stenmarknaden var också Geomuseets samlingar öppna för beskådande och eftersom tillträdet dit ingick i entréavgiften var det många som tog sig en titt i guldrummet som är årets temautställning.

_DSC8436

Men naturligtvis fick de andra avdelningarna också besök, liksom butiken.

_DSC8435

Ute på gården fick barnen ägna sig åt att gräva fram äkta fossiler ur sandlådan.

Trots stekande hetta blev stenmarknaden en publikmässig framgång, men som Tom Hoel uttryckte saken så är solsken alltid bättre än regn i sådana här sammanhang.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda