News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ställdalens FK populär jury

Ställdalens FK populär jury

18-05-03
Ställdalens Fotoklubb har inte längre så många som tävlar, men har haft många uppdrag, att bedöma bilder åt andra klubbar i Sverige. Det är ett mycket trevligt uppdrag, som ger chans att studera bilder från olika platser och av människor i andra miljöer än Ljusnarsberg.

DSCN3533b

I mitten på april kom ett paket med bilder från Ystad. Det var två klasser med färg- resp. svartvita foton. Tio klubbmedlemmar samlades i Kärvingeborn hos undertecknad och efter en värmande sopplunch lades bilderna ut, en klass i köket och en i rummet.

DSCN3531b

Så delade gruppen upp sig i två ”lag”, studerade, diskuterade och rangordnade bilderna för att slutligen diskutera tillsammans och få fram en slutgiltig ordning. Kommentarerna följde sedan med bilderna, när de skickades tillbaka till Ystads FK.

DSCN3529b

Efter en avslutande fika åkte alla hem till sitt igen, men samtliga var nöjda med dagen och mycket ense om, att det här är ett givande och trevligt sätt att vara fotoklubb.

Andra maj var det dags igen. Då var vi hos Thomas i Ställdalen och bedömde bilder från Tidaholm. Det var lika intressant.

20180502_183515

Men först fick vi fika med goda mackor vid hans stora köksbord av riktigt grova plankor.

Det var också redovisning av KM 2, där vi fått lämna in två svartvita bilder. Segrare både med bästa bild och sammanlagt blev Bengt Lundell. Här kommer segrarbilden.

plats1web

En smålom med fisk i näbben.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda