News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ställdalen på gång

Ställdalen på gång

2019-01-20
På Ställdalens höstmöte valdes en grupp som skulle lägga grunden till att sätta Ställdalen på upplevelsekartan i kommunen.
Gruppen bestod av både gamla ställdalsbor och nyinflyttade. Det var ett bra tänk. Det skulle finnas både erfarenhet hur Ställdalen varit, men också göra sig nytta av nya infallsvinklar. Nu har man haft sitt andra möte.

I en kylslagen byalagslokal möttes Kicki Hendahl, Arno Wilting , Kjell Hansson, Susan Rickardsson och Amelia Haglund.

Nyaste ställdalsbon Vivianne sov mest.
Prioritering nummer ett är att få vindskydden reparerade både vid stationen och länsbussarnas båda hållplatser som raserades i höstas. Även cykelstället vid stationen var ivägen för vandal med bil. Kontakt skall tas med trafikverket och inte släppa taget förrän man fått ett besked om reparation. Det är idag ett 20-tal personer som åker tåg från och till Ställdalen och det är kallt att stå och vänta på, ibland försenade tåg. Länsbussarna har byalaget en kontakt med. Även på busshållplatsen blåser det snålt från norr.
Det pratades också om planer på att anlägga promenadstråk som skall visa både Ställdalens natur och kultur. Samt tillverka skyltar som berättar om Ställdalen både nu och förr.
Kreativiteten var stor och många idéer dryftades
Man enades försöka uppnå ett delmål till Kulturglimtar. Gruppen efterlyser Ställdalsbor som har en hobby eller ett företag som man vill marknadsföra. En gemensam utställning för att visa vad Ställdalen har att bjuda skulle vara en bra början. I nästa Ställdalsblad kommer det att stå hur man kan lämna tips. Det blir en bra marknadsföring av både utställare och Ställdalen.

Nu har Kopparbergarn varit på två möten om Ställdalens framtid. Förhoppningarna är stora att göra Ställdalen till en ort som man kan tänka sig spendera några timmar i.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda