News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ställbergs IK 70 år

Ställbergs IK 70 år

2018-10-02
Söndag eftermiddag den 16 september samlades ett 30-tal medlemmar ur Ställbergs IK på Bångbro Herrgård för att avnjuta en tre rätters middag och fira att föreningen fyllde 70 år.
Vår kassör Lennart Lindgren hälsade välkomna till bords. Vi kunde glädja oss åt att två av de som var med och startade Ställbergs IK var med nämligen bröderna Åkerström, Harry 94 år och Gunnar 90 år.
Efter en god middag var det Gunnars tur att berätta om hur klubben bildades. Tredje juni 1948 bildades Ställbergs IK. Första styrelsen var ordförande Sperling Björkgren, sekreterare Harry Åkerström och kassör Henning Åkerström.
Fotboll var den första aktiviteten. Efter något år var det ishockeyns tur att starta. Med hjälp av Ställbergs bolaget byggde man en hockeyrink. Sarg och vattnet för att spola med fick man ta ur gruvan.
Harry var nog den första som tävlade på skidor. Valla fick han låna i affären på lördag och lämna tillbaka det som inte var använt på måndagen. Han var sponsrad. Skidor blev den dominerade sporten senare. Under 1990 talet och början på 2000 talet var ungdomsverksamheten på topp med många skidande ungdomar. Nu är det mest Vasaloppsåkare i klubben.
Vi har skött spåren på Klacken i flera år och hoppas få fortsätta åt eventuell ny ägare.
Vill med dessa rader tacka styrelsen för en trevlig eftermiddag.
Anders Zetterlund

Tyvärr har tekniska problem gjort att det inte finns några foton till referatet.

Kommentarerna är avstängda