News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stadra Teater

Stadra Teater

2020-04-29 PRESSMEDDELANDE

Självklart påverkar Coronapandemin även Stadra Teater, vår publik och våra medarbetare. Därför flyttar vi vår uppsättning av Hjalmar Bergmans komedi Dollar till sommaren 2021. Och Stadra Teater får säsongen 2020 fyllas av andra idéer.

Stadra Teater har nu tagit beslut om att vår uppsättning av Hjalmar Bergmans komedi Dollar flyttas fram och istället ges sommaren 2021. Det är av omtanke med vår publik och med våra medarbetare som vi finner att en uppsättning, under den rådande Coronapandemin, inte är vare sig möjlig eller lämplig.

Glädjen som vi förknippar med den tänkta uppsättningen och med pjäsen blir utbytt mot virusfrågor. Att nu göra en stor uppsättning inför en fåtalig publik är inte rätt. Restriktionerna tillåter ju endast maximalt 50 i publik.
2020 blir det första året sedan starten 1998 som vi på Stadra Teater inte har möjlighet att möta en levande publik. Vi finner det oerhört sorgligt att denna sommar inte få dela med oss av platsen Stadra med all dess skönhet och den trolska magin över sjön Grecken. Och med en uppsättning där glädje, tankar kring moral, pengar och kärlek fått leda publiken in i vår teatervärld.

Under denna sommar planerar vi istället att göra en mindre filmatisering av Hjalmar Bergmans enaktare Herr Sleeman kommer. Den filmade versionen av pjäsen kommer sedan att läggas ut på youtube i juli eller augusti.
Därtill startar vi repetitioner av Ylva Eggehorns nyskrivna monolog Det kom så mycket emellan, som kommer ha premiär i Stadras Foajé, Nora, på Bergslagens minsta teater under hösten.
Förutom detta påbörjar vi ett efterlängtat projekt, att färdigställa en jubileumsbok med tänkt utgivning 2023, då Stadra Teater fyller 25 år.

Vi tänker framåt och vi hoppas att all vår publik håller sig frisk och kry. Ord som idag fått en djupare innebörd.

Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare Stadra Teater
www.stadrateater.se
info@stadrateater.se
0587-31 13 05

Kommentarerna är avstängda