News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SPF Ljusnarsberg har valt en ny ordförande

SPF Ljusnarsberg har valt en ny ordförande

2023-10-15

Den 11 oktober samlades SPF Ljusnarsberg för en extrastämma på Bångbro Herrgård.


Valberedningens sammankallande, utanför bild, Inger Hilding drar förutsättningarna angående: Extrastämma för val av ordförande.


Den tilltänkta ordföranden berättade lite om sig själv. Dags för val. Allt fortlöpte enligt stadgarna, en ny ordförande valdes med acklamation. Kunigunde (Gundi) Behrens heter hon som nu efterträder Jacqueline Prinselaar som tyvärr avled i juni i år.


Nu är det klubbat och klart. Den nya ordföranden bor i Bångbro, Villa Heden heter stället.
– Jag ser framemot att få leda SPF Ljusnarsberg i fortsättningen, sa hon.
Det kändes bra för oss alla.


Henk Biljoo tog över bild och ord för att berätta om Holland, Nederländerna, Polderland det vill säga: sitt hemland. Halva landet ligger under havsnivå. Är det skillnad om det är ebb eller flod? Att ta sig vatten över huvudet, är något annat.


En hel del frågor som rätades ut till bra svar. Sverige är elva gånger större till ytan. Nu fick han en fråga som krävde eftertanke. Svar kom. Han var påläst.

Kaffe och ”gosmörgås” intogs naturligtvis. Sedan skingrades vi för vinden, eftersom det blåste bra. Vi blåser tillbaka onsdagen 15 november klockan 14.00.


Det finns många kanaler och mycket vatten i Nederländerna men det finns bara en kanal i Bångbro. Kanalen som byggdes för cirka 150 år sedan är välfylld. Annars finns det en uppsjö av andra kanaler. Nämligen på tv. Men det är väl ingenting att se fram emot? Bättre att rikta blicken mot Herrgården.

Länk:
https://www.spfseniorerna.se/distrikt/orebrodistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-ljusnarsberg/

Text och foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda