News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SPF har haft årsmöte

SPF har haft årsmöte

2018-02-16
Årsmötena kommer tätt vid den här årstiden och i onsdags var det SPF:s tur. Ca 26 medlemmar hade kommit till Församlingshemmet.

2018-02-14 SPF Årsmöte 659px-1

Ordförande Birgitta Palm Andersson hälsade alla välkomna. Hon började med att tända ett ljus för de medlemmar som avlidit under året och en tyst minut hölls.

2018-02-14 SPF Årsmöte 650px-1

 

Så startade årsmötesförhandlingarna. Till mötesordförande valdes Bengt Birging och till sekreterare valdes Wera Pöchhacker. Den stadgeenliga dagordningen klubbades utan protester.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px-1

Kassör Uno Svensson redogjorde för förenings ekonomi och budget för 2018.
På revisornas rekommendationer gav medlemmarna 2017-års styrelse anasvarfrihet.
En oförändrad medlemsavgift klubbades trots att riksförbundet kommer att höja sin avgift så delen av kakan till lokalföreningen blir något mindre.

När det blev dags för val blev det inte lika enkelt längre. Birgitta Palm Andersson hade tidigt meddelat att hon inte ställer upp som ordförande längre. En livlig diskussion med olika förslag hur man skulle lösa framtida styrelsetillsättningar uppstod. För dagen var det ingen som kunde tänka sig att åta sig ordförandeuppdraget. SPF:s ordförandepost i Kopparberg är därför för tillfället vakant.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px-2

Kerstin Jönsson, ordförande i Löa-Storåbygdens SPF och tillika representant i distriktsstyrelsen berättade att Kopparberg inte är unikt. Det pågår försök till lösningar där det är svårt att få medlemmar till styrelser. Kerstin kommer att hålla kontakt för framtida lösningar. Mötet beslöt att vänta in eventuella förslag på problemet. Går det inte att lösa kommer föreningen att upplösas. Så en liten vädjan, känner du att du skulle vilja åta dig att arbeta för SPF:s fortlevnad hör av dig till någon i styrelsen.

Styrelsen består nu av Thomas Abrahamsson, Wera Pöschhacker, Annika Knaus Granberg och Uno Svensson. De kommer att konstituera sig vid nästa styrelsemöte.
Övriga val: Till revisorer valdes Sivert Arvidsson och Bengt Birging med Lars Erik Pettersson som ersättare. Till kommunens råd för funktionshindrade och pensionärer valdes Inger Hilding och till hennes ersättare Barbro Resare.

Mötet avslutades med avtackningar.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px-11

Bengt Birging för förtjänstfullt ordförandeskap under årsmötet.

2018-02-14 SPF Årsmöte 650px-11

Thyra avgick som styrelseledamot.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px,-1

Marianne har servat med kaffekokning

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px-3

Elisabet har under många år fungerat som lotteriansvarig.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px.-1

Birgitta Palm Andersson avtackades för sitt ordförandearbete med vackra rosor i en kruka.

När den högtidliga delen av mötet var avslutat var det dags för underhållning.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px.-.1

Roffe Andersson på dragspel och Staffan Pettersson sång och gitarr svarade för den biten.
Med tanke på parentationen startade de med Dan Anderssons ”Jag skall gå genom tysta skyar”. Sedan följde visor med stor variation. Staffan var också en god berättare som framkallade många glada skratt.

2018-02-14 SPF Årsmöte_650px.1-1

De fick en paus när mötesdeltagarna serverades kaffe och smörgåsar. Vid kaffeborden pratades om många vardagshändelser och även SPF:s framtid.
När kaffesuget var stillat var det åter dags för Staffan och Roffe. ”Krogen i Uddevalla” framfördes efter att Staffan berättat om visans bakgrund. Vi fick höra en fin schottis som Roffe skrivit. Den hette ”Schottis från Abborrberg”. Abborrberg är Roffes hemtakter. Det blev fler visor och historier. Många hjärligt applåder och glada skratt fyllde församlingshemmet.
En trevlig eftermiddag gick mot sitt slut och den avslutades traditionsenligt med lottdragning.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

 

Kommentarerna är avstängda