News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sommarlovsstöd till Ljusnarsbergs barn

Sommarlovsstöd till Ljusnarsbergs barn

2020-06-25

Som grädde på moset
Rädda Barnen och Ikea fixar sommarlovsmaterial

Sommarlovet är här och därmed också sommarlovsprogrammet för Ljusnarsbergs barn och unga. Det trots att det statliga stöd, som kommunerna tidigare fått, har slopats i år. Kommunanställda har ordnat spännande och roliga aktiviteter hela sommaren för barn i alla åldrar.

Som extra bonus har Rädda Barnen Bergslagen sett till att material som behövs kommer ut där det gör nytta. Det gör föreningen i projektet Lika Villkor som finns i hela länet och som drivs tillsammans med Ikea. Företaget har fått in önskemål på sånt som behövs och sedan skänkt täcken, kuddar, muggar, tallrikar. Och kablar till till det utomhus-LAN som ordnas för de äldre barnen. Med mera.
Ja, sommaren i Ljusnarsberg erbjuder mycket för barnen – dansskola för de yngre, dansläger för de äldre, simskola, ett Summer Camp som är en familjedag med underhållning, lekar, spel, tävlingar.
Trots corona-pandemin erbjuds barnen roliga och meningsfulla aktiviteter. Det går också att komplettera dem med ett fritids på nätet. Rädda Barnen har, med stöd från många, dragit igång Digifritids.se – ett stöd i coronatider, som ett alternativ, när skolpersonal och fritidsledare inte finns där. Här kan barn mellan 6 och 12 år ha kul och lära sig nya saker. Det kan också vara ett stöd till dem som arbetar med barn.
Rädda Barnen Bergslagen har i en här formen funnits i drygt ett år.De ca 250 medlemmarna bor i Ljusnarsberg, Lindesberg, Hällefors och Nora kommuner.Ambitionen är att föreningen ska vara aktiv i alla fyra kommunerna. Här är chansen för den som vill arbeta för barns rättigheter!

Här kommer en full-lastad bil med roliga, nyttiga saker till barnen i Ljusnarsberg. Hans Andersson från Rädda Barnen lämnar kassarna till fritidskonsulent Natalie Peart.

Text: Hans Andersson. Foto: Susann Cederlund.

Kontaktuppgifter 073 086 29 24
hansandersson37@gmail.com

Kommentarerna är avstängda