News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sommarlov för eleverna i Ljusnarsberg

Sommarlov för eleverna i Ljusnarsberg

19-06-15

Just när värmen kom tillbaka och solen sken som skönast, samlades föräldrar och elever i Ljusnarsbergs kyrka för skolavslutningar och eleverna tågade in till spelmansmusik.
Kopparbergarn var med då åttor och nior hade sin sista samling för terminen och sommarlovet stod hägrande utanför porten och väntade.

Stämningen var både allvarlig och förväntansfull. Kostymer blandades med finklänningar och blommor, men även bästa jeansen och favoritkepsen fick vara med och fira dagen.

Avslutningen inleddes och avslutades stående med Nationalsången och Den blomstertid nu kommer. Däremellan var det musik, tal, stipendier och betygsutdelning.

Thomas Hegefors, IKT-pedagog, var konferencier och ledde programinslagen. Musiken stod eleverna själva för med stöd av Kulturskolans lärare.

Nadja sjöng ”Heaven Knows”,

Linnéa sjöng”Sand”, där Rickard var med och spelade fiol och

Nadja och Emelie sjöng ”Shallow” till ackompanjemang på flygeln av Linnéa.

Vid den digra stipendieutdelningen fick Jens och Emelie diplom för Svenska/Religion,

Jens och Frej i Matematik

Hugo fick sitt stipendium för Årets Prestation och

till sist delade biträdande rektor Anne-Marie Hägglund ut årets kamratstipendium. Där har eleverna själva valt sina kandidater.

I år fick Jens och Elsa den fina utmärkelsen.

Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförenings stipendier för framgång i praktiska ämnen gick till Mohamad och Emelie.

SO-läraren Magnus Fredriksson delade ut Demokratipriset till Oscar, som arbetat målmedvetet för demokrati och mot diskriminering. 

Kopparbergarn var också med och delade ut sina uppmuntrans- och utvecklingsstipendier i Svenska och till elever i Kulturskolan.

I svenska fick Alva och Joel det och

i Kulturskolan gick det till Linnéa, Emelie och Nadja. Alla fem har jobbat hårt för att komma framåt i skolan.

Thomas Hegefors delade ut Kulturskolans G-klavar till Jens för sitt trumspel, Emelie för att hon sjunger, skriver musik och spelar fiol, Nadja för sin sång, Linnea för sin energi, glädje och kreativitet och Joel för sitt gitarrspel. ”Låt det aldrig tystna!” var devisen i olika skepnader.

Tillförordnade rektor Karin Alstermark höll ett avslutningstal till eleverna.
Hon tackade för att hon fått vara med vid avslutningslunchen och middagen på John Scott’s, som invigningsöppnat. Hon önskade att eleverna skulle ta med sig alla goda minnen från kompisar, lärare, lektioner och raster och var riktigt känslosam, när hon talade om att hon själv varit med och haft avslutning i Ljusnarsbergs kyrka. 

Så önskade hon niorna lycka till i framtiden och åttorna ett skönt sommarlov och berättade, att de får nya rektorer till hösten, när de kommer tillbaka till sitt sista år i grundskolan. Till niorna hade hon en maning: ”Se er om i världen och kom sedan tillbaka!”

Hon tackade också alla föräldrar och lärarna för deras insatser och önskade två av dem, Lena Gustavsson och Elisabeth Falk, en skön tid som pensionärer.

Så blev det dags för betygsutdelning och eleverna kramade om sina lärare och gav dem var sin ros.

Utdelningen avslutades med att man tog fram en rullstolsramp till podiet och så fick Lina, Sanna och Emilia också sina betyg och därmed kunde alla gå ut till den stundande sommaren.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn öringbäck

Kommentarerna är avstängda