News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sommarkyrkan i Hörken

Sommarkyrkan i Hörken

19-07-20
Ännu en underbar sommarkväll med härliga toner från Hörkens kyrka! Denna kväll var temat ”På psalmens vingar”.

Kersti Esselwall – Smårs stod för solosången denna kväll och bjöd på mycket vacker sång till några älskade psalmer. Extra intressant blev det då Kersti berättade om vem som hade skrivit psalmen och hur den kommit till. Vacker sång varvades med fantastiska dikter, av och med Inger Hellsing.

Denna kväll fick även församlingen/publiken delta i sången. Viveka Sjödell som arrangerar dessa musikkvällar hade plockat fram några väl kända psalmer som alla fick sjunga med i. Även Viveka berättade om psalmernas författare och uppkomst, vilket gjorde psalmerna så mycket mer intressanta! En psalm som man tidigare hört och känner igen, fick nu en helt annan betydelse, då man nu på ett helt annat sätt tänkte på texten och hur/av vilken anledning den kommit till! Som vanligt dessa kvällar, så var kyrkan i Hörken nästan fullsatt och den här församlingen kunde sina psalmer! Det sjöngs med full kraft och glädje, sången hördes nog en bra bit ut på kyrkgången! Jörgen Engström kompade på orgel och piano under kvällen, och fick ett riktigt motionspass, då han fick ”springa” mellan pianot och orgeln uppe på läktaren! För er som har missat dessa fantastiska torsdagskvällar i Hörken, så har ni fortfarande en chans! Ytterligare fyra kvällar kommer det att bjudas på musik från Hörkens kyrka!

25 juli – Mellan himmel och jord; Rasmus Ringborg, sång och Samuel Edvardsson, gitarr

1 augusti – Jazz i sommarkväll; Lars Ekström, sång och kontrabas, Torbjörn Allard gitarr samt Thomas Caudery, trumpet

8 augusti – Mästarnas musik; Miriam Klein Strandberg, harpa och Ezequiel Cortabarría Salgueiro, flöjt

15 augusti – Folkmusik från Västmanland möter låtar från Skåne; Josefina Paulson, nyckelharpor och Fredrik Bengtsson, kontrabas och cittern

Varje konsert börjar kl. 19.00. För den som inte kan eller vill åka med egen bil, så går det även buss från Bångbro, genom Kopparberg o.s.v. till kyrkan i Hörken! Detta är gratis konserter med riktigt hög och bra kvalité, så det finns inget att förlora, mer än att man kan bli förtrollad av musiken! Viveka Sjödell har verkligen lyckats med ett fint program med mycket hög kvalité! Kom och njut av musik när den är som allra bäst!

Text: Anna-Lena Didic´

Bild: Linnea Didic´

Kommentarerna är avstängda