News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sommarkonsert 1

Opera på Skärets första sommarkonsert

14-07-17
Skaret-061

Tre välsjungande operasångerskor samt en pianst uppvisade på söndageftermiddagen sina färdigheter som operakomedianter genom att framföra en mängd bekannta opera-sånger till helt nyskrivna och helt annorlunda texter än de som de är bekannta för, och vi därmed förknippar med dessa melodier och dess innhåll.

Skaret-038
Mozart

Innehållet i texterna beskriver likväl känslor, händelser och förehavanden som passar till musikens uttryck och dramaturgi, även om temat är ovanligt trivialt men alltid aktuellt, nämligen kvinnors problem med sin ”drömfigur” efter medelåldern. Detta utlöser många dramatiska känslor som väl finner sina uttryck i sången såväl som i kroppsuttryck.

skaret-027
Verdi/ Macbeth

Operamusik beskriver oftast lidande och upprördhet, och det är dessa känslor, som den här otroligt roliga föreställningen utgår ifrån och därmed levererar stoff för många och hjärtliga skrattsalvor, när publiken får klart för sig vad det handlar om. Den komik som uppstår är mästerligt utförd, vilket tillsammans med sångprestationerna bjöd på en eftermiddag fylld av höjdpunkter, som t.ex. ”Dr. Snygg” ur Carmen av Bizet.

Skaret-054

Skaret-052

Skaret-053

Text och foto: Monika Käller

Kommentarerna är avstängda