News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Italienska toner på Skäret i sommar!

Italienska toner på Skäret i sommar!

2024-06-02

Solister av hög internationell klass, från sammanlagt nio länder, tar plats på scen när Opera på Skäret sätter upp Vincenzo Bellinis Norma i sommar. Alexander Niclasson, konstnärlig ledare på Opera på Skäret och även den som regisserar uppsättningen av Norma, är mycket stolt och glad över att få välkomna förstklassiga operasångare till Skäret.

En av årets solister är sopranen Alina Tkachuk från Ukraina. Hon kan vara känd för oss Ljusnarsbergare, då hon var på plats även förra året och gjorde succé i rollen som Gilda i Rigoletto. I år sjunger hon huvudrollen Norma. Rollen som Norma delas mellan Alina och serbiska sopranen Sonja Šarić. Pollione gestaltas av tenoren Vitaliy Kovalchuk, även han från Ukraina, samt thailändska tenoren Nutthaporn Thammathi

För den som redan nu vill se och höra Alina Tkachuk samt Vitaliy Kovalchuk framföra varsin aria ur Norma, finns möjlighet att se och ladda ner dessa här.
Video: https://www.dropbox.com/scl/fo/ei0e51z1jk9c6no3nclha/h?rlkey=6gn7wvgq9jj00wy0n9ugw4uri&dl=0
Audio: https://www.dropbox.com/scl/fo/n5l92fbiuk6r7iuvjp44i/h?rlkey=hasdgn4pp2r10vslomczehq5f&dl=0

Norma har två sångarlag som gör varsin premiär; lördagen den 27 juli respektive söndagen den 28 juli. Därefter ges föreställningar den 3, 4, 8, 10, 11, 15, 17, 18, 24 samt 25 augusti.

Operan sjungs på originalspråket italienska och textas till svenska. För mer information och biljetter, se www.operapaskaret.se.

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars mål är att skapa ett internationellt operahus på Skäret samt att medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Ljusnarsbergs kommun, Regionförbundet, Länsmusiken, Länsteatern och Musikhögskolan i Örebro samt Bergslagens sparbanksstiftelse. Projektet stöds också av privata sponsorer som The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

I sommar blir det även möjligt att som enskild person ta Operabussen till och från Opera på Skäret – under en och samma dag. I ett samarbete med Västanhede erbjuder Opera på Skäret fyra olika busslinjer som ska göra det möjligt för publiken att på ett enkelt sätt resa till Skäret. Operabussen är ett bra alternativ för den som idag kan ha svårt att ta sig till Skäret. Det är också ett smidigt och bekvämt alternativ till bilen. 

Operabussarna kommer att gå tur och retur mellan nedanstående orter och längs dessa linjer även stanna på ett antal hållplatser. För oss som bor i Ljusnarsbergs kommun finns det också möjlighet att kliva på någon av bussarna i Ställdalen, Kopparberg och Bångbro.  I dagsläget handlar det om totalt tio avgångar som kommer ske under sju föreställningsdagar. En biljett (tur och retur) kostar mellan 150-600 kronor, beroende på resans längd.

Gävle – Skäret via bl a Borlänge, Falun, Ludvika och Sandviken

Karlstad – Skäret via bl a Kristinehamn och Karlskoga

Stockholm – Skäret via bl a Bålsta, Enköping och Västerås

Örebro – Skäret via bl a Örebro flygplats, Lindesberg, Guldsmedshyttan och Kopparberg

Ytterligare information om Operabussen finner ni på https://operapaskaret.se/operabuss/

Information och bild från Opera på Skäret

Sammanställt av: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda