News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sökte lugnet, fann det i Ställdalen

Sökte lugnet, fann det i Ställdalen.

2022-03-19

En av talarna under manifestationen mot kriget i Ukraina var Suzanne Liljehem.

Kopparbergarns skribent tog till sig av hennes mycket engagerade personliga budskap. Hon hade inte pratat inför publik tidigare, men hennes framtoning imponerade, så ett mer ingående samtal kändes spännande.

Suzanne och hennes familj flyttade till Ställdalen från Linköping för 2,5 år sedan. Då bestod familjen av henne, maken Emil och en dotter som var 0,5 år. De hade bestämt sig för att söka sig från staden och leva ett enklare och lugnare liv. En torpstuga var målet och sökområde var nästan hela Sverige. Så fick de syn på huset de nu bor i, ingen torpstuga direkt, men Suzanne kände direkt att här ville hon bo. Hon följde inte ens med på visningen, utan maken åkte ensam och skickade bilder till henne. Båda insåg att det här var huset de ville bo i.

Suzanne har rest runt i världen och fått perspektiv på tillvaron. Hon har sökt det vardagliga livet i de länder hon besökt. Mött många människor, som sett ur industrivärldens synvinkel, haft det mycket svårt för att klara vardagens mest basala krav för att överleva. När hon sedan kom tillbaka till sitt arbete som logistiker, insåg hon att livet kunde ha annat att bjuda på än bra lön och statusjobb. Hennes man ville också att de letade andra värden i livet och de sökte sig från staden. Det blev Ställdalen med bara en granne inom synhåll.

För ett halvt år sedan utökades familjen med en son. Båda föräldrarna har tagit föräldraledigt för att få uppleva småbarnstiden. Suzanne och hennes man vill gå sakta fram i vardagen. De hade och har bestämda planer för sitt liv i Ställdalen, men de står på paus för barnens skull just nu.

Suzanne har ett stort andligt intresse som hon ville dela med sig av. Lite försiktigt först, eftersom hon inte var riktigt säker på hur Kopparbergarn skulle reagera. Det är ju ett område som delar upp människors uppfattningar i för eller emot. Det har Suzanne fått erfara, men hon känner sig trygg i sin övertygelse. Som mycket annat är budskapet svårt att ta till sig. Den enda möjligheten att ta ställning är att lyssna.

 

 Med andlighet vill Suzanne  förtydliga, att det för hennes del inte handlar om religion, utan om att våga lyssna till sin inre röst och hjärta som äger mycket visdom. Det är lätt att fastna i tankar, som många gånger är baserade på rädsla. Genom att lyssna inåt når vi våra drömmar även om vägen dit ibland kan vara svår. Suzanne menar att meditation kan var ett verktyg för att nå dit. Hon hoppas att i framtiden kunna ha meditationskvällar på deras gård för alla som vill.

 

Suzanne hade med sig kort och en bok, Ljusets änglar. 

Eftersom både Kopparbergars skribent och fotograf är nyfikna på att testa nya saker tog vi tog ett kort var. Jag fick Välgångens Ängel och Bengt Förändringens Ängel. Suzanne läste upp kriterierna för dessa. Det fanns mycket som stämde med den livssituation vi idag befinner oss.

Suzanne känner stor empati för sina medmänniskor och vill gärna hjälpa när hon kan. Som ett steg till i den riktningen har hon anmält sig till en 2-årig utbildning i Zonterapi till hösten. Zonterapi ger lindring av hela kroppen genom beröring av bestämda punkter främst under fötterna.

Det känns skönt att i den turbulenta och sargade värld vi just nu befinner oss i få möta en person som ser en positiv framtid.

Text: Thyra Lundell  Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda