News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Södra Hyttan i Hjulsjö

Södra Hyttan i Hjulsjö

14-07-13
På Södra Hyttan i Hjulsjö är verksamheten livlig så här års. Bergslagsspelen huserar där, bokloppiset har sin intensivaste period och det är uppträdanden varje vecka.

IMG_6473

Sven Eriksson är en av dem som underhållit på scenen. Han började sin kväll med en visa av Astrid Lindgren och fortsatte sedan med visor på temat jämlikhet mellan kvinnor och män. Sven bor numera i Nora, men har bott i Bredsjö tidigare.

IMG_6477

Inne på bokloppiset botaniserade Rob och Astrid Frenker bland de skänkta böckerna. De hade kommit tillsammans med sönerna Lars och Ivan. Efter att ha semestrat i Sverige i fem-sex år, bestämde de att flytta hit och bor nu i Hjulsjö. Rob driver ett eget företag i databranchen och Astrid har fått jobb inom äldreomsorgen i Hällefors.

IMG_6471

Bokloppiset är en stor grej. Örjan Fredriksson berättar att mellan 6000 – 7000 personer besöker loppiset varje säsong. Man omsätter ca 70% och nya böcker kommer in nästan dagligen. Så det går att hitta nya rariteter hela sommaren.

IMG_6475

Det här är en plats där man gärna stannar länge och då är det praktiskt att ha någonstans att ta vägen när nöden tränger sig på. Från att ha varit ett litet skjul, har dasset nu byggts upp som en liten lappkåta på baksidan och där kan det kännas mysigt att smyga sig in vid behov.

IMG_6476

Intill bokloppiset håller man också på att iordningställa en scen i en gammal ruin. Trappor och avsatser är byggda och man kan sitta högt och se ner över det som kommer att utspelas.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda