News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SM Guld

SM-Guld för Jakob!

15 – 10 – 05

jakob1

Vi har under hösten följt Jakob Janssons väg mot ett SM-guld i rally, och i helgens tävlingar nådde han målet. Totalseger i Junior-SM!

Jacob Jansson och co-driver Andreas Johansson kunde i helgen bärga JSM-guldet efter att ha vunnit den avslutande deltävlingen, Rally Uppsala. Grabbarna fick en riktig smakstart på tävlingen under fredagskvällen och byggde upp ett försprång direkt.

– Vi gick ut ganska hårt direkt och lyckades få en ledning i guldstriden på 27 sekunder och ledde klassen med sex sekunder efter första dagen. Det satt verkligen skönt att kunna ha det att gå på och lördagen handlade väl mer eller mindre om att kontrollera det hela och ta bilen i mål, säger Jacob.

Inför den sista sträckan var guldet mycket nära men ledningen i själva rallyt var så liten som 0.2 sekunder. Jacob och Andreas körde på som vanligt och hade fokus på det som varit målet hela helgen, att ta hem den ädlaste valören på medaljen. Det räckte för att hålla undan och vinna klassen i Rally Uppsala. Den fjärde segern av sex möjliga i årets SM-säsong.

– Att kunna vinna sista tävlingen blev som grädde på moset efter ett stabilt rally och en mycket väl genomförd säsong. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb och servat oss med en bra bil i alla tävlingar och vi själva har kört i ett högt tempo utan misstag genom hela året. Vi är väldigt nöjda och lyckliga nu, summerar Jacob efter målgång.

Foto: Alexander Eriksson

Kommentarerna är avstängda