News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sköna maj välkommen!

Sköna maj välkommen!

2023-05-06

Här kommer en liten rapport från ett regnigt och kylslaget 1 majfirande i Kopparberg den kalla våren 2023.

Efter en fin om än lite kylig Valborg var det dags att fira vårens första dag, tillika arbetarrörelsens största dag; 1 Maj. Här kunde det passa att spela ”Regnet det bara öser ner” men för att hålla humöret på topp aktade vi oss för det. Men det delades ut text till ”Internationalen” så den sjöngs säkert, även om programmet pga kylan och regnet troligen kortades av något. De tappra som ändå kom till Malmtorget för att ta del av det som blev att kallas ”1 Maj kalaset”, var underhållning av artister och kulturskolan och minst två politiska partier höll flera tal.

Dessutom var det en liten matmarknad där det bjöds på mat från olika kulturer, jag uppfattade åtminstone  Grekland och Azerbadjan, men det var flera och det smakade fint i kylan. S och LO bjöd på nypoppade popcorn och godis, V hade informations skrifter och så kunde man köpa Majblommor. PRO fanns också med på ett hörn och vi brukar ju hålla till i och vid Esters Kiosk men idag hade vi slagit upp tältet bredvid Loftkaféet där vi bjöd på kaffe och hembakade bullar och annat gofika. Kaffet kokades dock i kiosken där man fick chans att värma sig lite när vi hämtade mer kaffe som hade en strykande åtgång denna kalla måndag.

Från scenen kom sång och musik mellan talen.

Tack för ett fint försök och vädret rår man inte på så bara att ta nya tag nästa år och då har antagligen valrörelsen till EU-valet börjat.

Text o Bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda