News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skolavslutning 2015

Skolavslutning 2015

15-06-12

skolslut15i

Två gånger samma förmiddag fylldes Ljusnarsbergs kyrka med barn och vuxna, och det är naturligtvis i samband med skolavlutningen.

skolslut15h

De lägre årskurserna, upp till femman, var först på plats och fick därmed sitt sommarlov cirka en timme före de äldre.

skolslut15g

Sång och musik förekom förstås vid båda tillfällena och och tal av rektor Claudia Holm.

Precis som förra året delades en del stipendier ut bland de äldre eleverna, och särskilt glada blev säkert de som uppmärksammades på grund av individuell utveckling under det gångna året, jämfört med tidigare studieresultat.

skolslut15j

Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförening delade ut sitt stipendium för gott arbete i praktiska ämnen, och Rotary premierade matmatikelever.

skolslut15d

skolslut15f

Kopparbergarn delade för andra året ut stipendier till uppmuntran och utveckling för elever som gjort sig förtjänta genom framgångsrikt arbete. Detta år var det prestationer i svenska som belönades med vardera 1000 kronor till niondeklassarna Isac Hedberg och Natasja Einevik.

I sammanhanget uppmanade Kopparbergarns representant Björn Öringbäck alla ungdomar att medverka i nättidningen genom att berätta om sina upplevelser under sommaren som kommer.

skolslut15b

Dessutom delade Kopparbergarn även ut en av sina hedersutmärkelser till Ida Blomqvist för hennes engagemang för skolkörerna. Denna ”förtjänstmedalj” är en keramikfigur, kallad Kopparbergskan, specialdesignad av Lillemor Israelsson (Ilio). Tidigare har en sådan delats ut till Barbro Resare, samt motsvarigheten ”Kopparbergarn”, designad av Roland Lager, till bland andra Anders Bogland.

skolslut15c

Eftrer stipendieutdelningen följde mera sång och musik samt betygsutdelningen till niorna.

Avslutningsvis sjöng alla tillsammans ”Den blomstertid nu kommer”.

Text och foto: Inger och Björn

Kommentarerna är avstängda