News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skolans internationella vecka

Skolans internationella vecka

16-11-01
20161028_140609

Personalen i Internationella klassen på Garhytteskolan arrangerade en internationell vecka för hela skolan. De började med att dela ut uppdrag till alla klasser från förskoleklass till årskurs 2 samt internationella klassen.
Barnen fick möjlighet att lära sig mer om länderna Syrien, Indien och Somalia. Det var ett par föräldrar och en språkstödjare som visade bilder och berättade om sina hemländer. Man jämförde även religionerna islam, kristendom och hinduism.

20161028_140342

Barnen prydde korridoren med sina flaggor som bildade ”Garhytteskolan”. Även väggen i matsalen pryddes med en samlad bild av världen med alla elever hållandes i hand runt om. Klasserna hade målat varsin del av världen.
Skolmaten som serverades under veckan var från olika delar av världen. Jättegott tyckte eleverna.
Barnen fick även möjlighet att yoga samt sjunga och prova olika danser från hela världen. Vi avslutade veckan med ett internationellt disco med olika musikstilar. Stämningen var hög när alla elever och lärare dansade tillsammans och åt popcorn.
Tonerna ”Vi drömde det var fred på jord och alla krig var slut” klingade ut från en lärorik och uppskattad vecka av både elever och lärare.

Klassens uppdrag

Text och foto: Susanne Lundholm

Kommentarerna är avstängda