News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skidans dag på Bergslagsvallen

SAIK firade skidans dag

2019-02-18

På söndagsmiddagen samlades eldsjälarna i SAIK, Sofia och compani på Saiks klubbhus för att förbereda allt som behövdes för att ta emot en massa småstjärnor i vardande.


Tillsammans med Ställbergs IK plockades en ansenlig mängd små skidor och pjäxor fram för att alla förväntansfulla barn skulle få pröva på att klämma lagg. Ett skidspår drogs runt fotbollsplanen där de första stapplande meterna tog sin början.

Som på alla stora tävlingar fanns det naturligtvis kontroller med blåbärssoppa och nyponsoppa och även bananer för att hålla energin på topp.

Det dröjde inte många minuter förrän ett myller av småttingar spred sig över planen supportade av föräldrar. För en del var det här första gången dom kom i kontakt med vintersporten skidor. Kanske en del blev bitna av detta och så småningom kan utvecklas till skidkung eller drottning, vem vet.

Kanske var det så dagens huvudpeson började sin bana. Och då pratar vi inte om vem som helst utan tvåan i förra Vasaloppet, Bob Impola, som tillsammans med broder Bill och familjen växt upp i trakten. Större förebild kan ungdomen inte tänka sig. Det är stort av Bob att tillbringa en dag på Bergslagsvallen för att få ungdomarna sportintresserade och Bob ställde verkligen upp och pratade med både barn och vuxna. Det visade han inte minst genom att ställa upp på att åka ett varv runt fotbollsplan i högsta fart och publiken kunde gissa hur lång tid det skulle ta. Det varvet kommer ingen att kunna slå inom överskådlig tid .

När detta var gjort delades medaljer och diplom ut till alla som deltagit .

Något stoltare än de små parvlarna som visade upp medaljen för mormor och farfar var svårt att hitta. Som ytterligare pris var att korvgrillen bolmade för fullt och stekte korv till de små. Mätta och belåtna samlades både unga och gamla i gymnastiksalen för att ta del av det föredrag som Bob höll i där han berättade om sin väg till berömd idrottsman. Stort jubel och handklappning efteråt och alla håller tummarna för Bob i kommande Vasalopp. Så slutade dagen med en del som hade ont i benen efter skidturerna men alla var ändå nöjda med vad dom upplevt. En blomma till personalen som ordnat detta för ungdomarna.
Text o foto Leif i Nittkvarn o Ställdalen

Kommentarerna är avstängda