News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skaparkraft och framåtanda på Kyrkbackskolan

Skaparkraft och framåtanda på Kyrkbackskolan

2019-04-05

Eleverna i 4A på Kyrkbackskolan fick en glad överraskning på torsdagsmorgonen, när Ingrid Persson från Folktandvården kom på besök, och meddelade att klassen vunnit en tävling som klassen deltagit i, och att priset var en resa till Parken Zoo i Eskilstuna.

Att avslöjandet skedde i närvaro av Sveriges Radio, som direktsände, gjorde ju inte saken sämre.
Kopparbergarn var förstås också där, liksom NA.
Skolans rektor, Karin Alstermark, tittade också in och grattade.


Här är det Lelas som intervjuas.

Tävlingen var arrangerad av Folktandvården Örebro Län, som bjudit in cirka 200 klasser i länet att redovisa vad de lärt sig om tandvård och munhygien. Före tävlingen hade Folktandvården kört en informationskampanj i länets fyror och gav dem sedan två veckor att arbeta med ämnet. Uppgiften bestod av flera delar. Under de två veckorna skulle de fylla i ett schema över sin egen tandvård och avstå från att äta godis och dricka läsk, men också skriva en motivering till varför just deras klass skulle vinna. Dessutom skulle de lämna in ett kreativt bidrag som handlade om tänder.

– Det är en rolig film, intygar rektorn, som sett filmen tidigare.
4A valde att göra en sång om tandborstning och en animerad film om tandtroll och tandsoldater. I filmen medverkar också elever ur klassen.

– Det blev många timmars intensivt arbete, säger klassens lärare, Madeleine Johansson, Men det var det värt.

Resan till Eskilstuna kommer att ske 21 maj tillsammans med fyra andra skolor i länet och med personal innebär det att resesällskapet blir cirka 100 personer.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda